Rechercher dans ce blog

Thursday, March 31, 2022

Verenigde Staten gaan 1 miljoen vaten olie per dag uit reserves vrijgeven om brandstofprijzen te drukken - VRT NWS

De Verenigde Staten gaan gedurende zes maanden elke dag ruwweg 1 miljoen vaten olie uit de reserves vrijgeven. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden aangekondigd. Met de opmerkelijke maatregel hoopt hij de benzineprijzen omlaag te brengen, die sinds de oorlog in Oekraïne stevig zijn gestegen.

De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om vanaf de maand mei gedurende zes maanden elke dag één miljoen vaten olie uit de strategische reserves op de markt te brengen. In totaal zou het dus gaan om 180 miljoen vaten olie. 

Oliebedrijven zullen de ruwe olie uit de reserves ontvangen om ze later -plus rente- terug te geven aan de overheid. De olie komt uit de Amerikaanse Strategic Petroleum Reserve (SPR), die momenteel goed zou zijn voor 568 miljoen vaten, verspreid over zoutgrotten in Texas en Louisiana. De oliereserves worden sinds 1973 aangelegd en worden normaal ingezet in noodsituaties, zoals orkanen, en om schokgolven op de wereldmarkt op te volgen. 

Recordaantal

Toch zijn ze de voorbije maanden al twee keer aangeboord.

Dat gebeurde een eerste keer (voor het eerst in 10 jaar) in het najaar van vorig jaar, in de aanloop naar de eindejaarsfeesten. Toen werden 50 miljoen vaten uit de reserves vrijgegeven om de prijzen aan de pomp te drukken en de inflatie tegen te gaan. Kort na de Russische inval in Oekraïne beloofde Biden opnieuw 30 miljoen vaten olie uit de reserves om de mondiale energiemarkt te stabiliseren.

Nu schakelt de Amerikaanse president dus een versnelling hoger, door gedurende zes maanden 180 miljoen vaten op de markt te brengen, het hoogste aantal dat ooit uit de reserves is gehaald. 

Met die opmerkelijke maatregel hoopt Biden de brandstofprijzen te doen dalen. Die zijn sinds de oorlog in Oekraïne fors de hoogte in geschoten, wat de Amerikanen pijn doet en ook de populariteit van de president aantast. Met het oog op de "midterms", de tussentijdse verkiezingen, is dat natuurlijk iets wat vermeden moet worden. 

"Als de prijzen stijgen, krijgt de president daar de rekening voor gepresenteerd", zegt correspondent Björn Soenens in de VS.

AFP or licensors

"Deze maatregel zal voorzien in een historische hoeveelheid die moet dienen als overbrugging tot de herfst, wanneer de productie op de thuismarkt wordt opgevoerd", zegt het Witte Huis in een mededeling. Het geld van de olieverkoop zal worden gebruikt om de voorraden de volgende jaren weer aan te vullen. 

Boetes

Maar het aanboren van de reserves is lang niet de enige maatregel die Biden aankondigde. De VS moet ook zelf meer olie oppompen, beklemtoonde hij. "Op lange termijn moeten we energie-onafhankelijk worden", zei hij. Oliebedrijven die weigeren meer olie op te pompen -omdat de prijzen gaan dalen als er meer olie voorradig is- zullen boetes opgelegd krijgen.

De Amerikaanse regering gaat daarnaast ook aan het Internationaal Energieagentschap (IEA) vragen om de vrijmaking van reserves van andere olielanden te coördineren. Mogelijk zullen ook de Britten een deel van hun oliereserves vrijgeven. De olieproducerende landen, verenigd in de OPEC+, houden voorlopig vast aan hun geplande productiequota.

Het uitlekken van de nieuwe plannen was vandaag genoeg om de olieprijzen in amper enkele minuten tijd te doen dalen, met zowat 5 procent, nadat de koers de voorbije dagen was gestegen. 

Het vrijgeven van de strategische oliereserve door Amerika kan ook de prijs van diesel en benzine bij ons doen dalen, zegt Frank Vranken, strateeg bij vermogensbeheerder de Rothschild. "Als je per dag 1 miljoen vaten olie vrijgeeft, breng je toch wel een pak extra olie op de markt, wetende dat de productie van de OPEC-landen 30 miljoen vaten olie per dag bedraagt. Daardoor zal de wereldwijde vraag iets lager zijn. Dat betekent dat de prijzen ook bij ons zouden kunnen dalen, zij het iets minder dan voor de Amerikanen."

Adblock test (Why?)


Verenigde Staten gaan 1 miljoen vaten olie per dag uit reserves vrijgeven om brandstofprijzen te drukken - VRT NWS
Read More

Poetin dreigt: gaskraan dicht als klanten vanaf 1 april niet met roebels betalen - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

  1. Poetin dreigt: gaskraan dicht als klanten vanaf 1 april niet met roebels betalen  Het Laatste Nieuws
  2. Rusland dreigt gasleveringen te stoppen als er niet in roebels wordt betaald, maar zo'n vaart loopt het wellicht niet  VRT NWS
  3. Poetins dreigement lijkt sterk op pr-stunt  De Standaard
  4. Troebele gasroebel  De Tijd
  5. 'Voor Rusland is het nu of nooit met gasdreigement'  De Tijd
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Poetin dreigt: gaskraan dicht als klanten vanaf 1 april niet met roebels betalen - Het Laatste Nieuws
Read More

Arco-investeerders zoeken oplossing via bemiddelaar - De Tijd

[unable to retrieve full-text content]

  1. Arco-investeerders zoeken oplossing via bemiddelaar  De Tijd
  2. Deminor trekt al 5.000 gedupeerde Arco-coöperanten aan voor nieuwe juridische procedure  Het Laatste Nieuws
  3. ArcoClaim wil gerechtelijke bemiddelaar: "Kan tot resultaat leiden in zeer complexe dossiers"  VRT NWS
  4. Nieuwe juridische stappen rond Arco  De Standaard
  5. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Arco-investeerders zoeken oplossing via bemiddelaar - De Tijd
Read More

Rusland dreigt ermee om gasleveringen stop te zetten als er niet in roebels betaald wordt - VRT NWS

De Russische president Vladimir Poetin dreigt de gaskraan dicht te draaien voor Europese landen die hun rekeningen niet in Russische roebels willen betalen. Dat zou, volgens een decreet dat hij vandaag ondertekende, vanaf morgen al kunnen gebeuren. Al zal het zo'n vaart niet lopen, denkt energie-onderzoeker Moniek de Jong. "Blufpoker, langs beide kanten."

Poetin had al eerder geëist dat Europa voor aardgas zou betalen in roebels, al had zijn woordvoerder Dimitri Peskov dat gisteren wat afgezwakt. Vandaag kondigde Poetin evenwel aan dat hij een presidentieel decreet heeft ondertekend dat de betaling in roebels verplicht en wel vanaf morgen. Als dat niet gebeurt, zou Rusland de buitenlandse kopers "in gebreke stellen" en dus kunnen beslissen om geen gas meer te leveren.

De EU voert ongeveer 40 procent van zijn aardgas in vanuit Rusland, dat de grootste leverancier van gas in Europa is. De eis van Poetin is bedoeld om de koers van de Russische roebel te ondersteunen. Die munt is fors in waarde gedaald door de westerse sancties tegen Rusland na de invasie van Oekraïne. Als het Westen nu voor aardgas zou betalen in roebels, zouden wij die munt moeten aankopen en zou de koers deels herstellen.

Het Westen heeft die Russische eis evenwel al afgewezen, onlangs nog door de ministers van Economie van de G-7, de belangrijkste westerse industrielanden (VS, Canada, VK, Duitsland, Frankrijk, Italië en Japan). Volgens de G-7 zijn de betalingsmodaliteiten immers vastgelegd in contracten en kan Rusland die niet eenzijdig wijzigen. Dat is vandaag herhaald door de Duitse minister van Economie Robert Habeck en zijn Franse collega Bruno Le Maire die toevallig in Berlijn op bezoek is. Beiden houden er rekening mee dat Rusland de aardgasleveringen zou onderbreken en dat wij ons daar moeten op voorbereiden. Overigens heeft Rusland die betalingen evenzeer nodig als Europa aardgas, zeker nu het verwikkeld is in een wellicht langdurige en erg dure oorlog.

België voert slechts enkele procenten van zijn aardgas in uit Rusland, maar als de leveringen effectief stopgezet zouden worden, zou de prijs hier algemeen fors kunnen stijgen en zou dat toch gevolgen hebben. Alternatieve leveringen zijn mogelijk vanuit Noorwegen, het VK, de Golfstaat Qatar en de Verenigde Staten en in mindere mate Algerije. Op dit ogenblik wordt 58 procent van het door Europa ingevoerde gas vanuit Rusland betaald in euro's, de rest in dollars en enkele procenten in Britse ponden. 

Een installatie voor Russisch aardgas in Tsjechië.
Copyright 2013 The Associated Press. All rights reserved

"Economische oorlog", aldus Poetin

Concreet eist Poetin dat buitenlandse kopers van Russisch gas vanaf morgen speciale rekeningen zouden gebruiken bij Gazprombank, de financiële arm van de gasgigant Gazprom, een staatsbedrijf. De buitenlandse kopers zouden daarop in eigen munten geld storten, waarna Gazprombank voor hun rekening daarmee roebels zou kopen.

"Wat Poetin precies wil, is iets genuanceerder dan betalingen in roebels", zegt Moniek de Jong, energie-onderzoeker aan de UGent in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Poetin wil dat de euro's of dollars gestort worden bij een Russische bank zodat die daar kunnen omgezet worden naar roebels."

Die roebels zouden dan worden doorgestort aan energieleverancier Gazprom als betaling. Hoe dat precies in zijn werk moet gaan, is nog niet duidelijk, maar het lijkt een omweg waarmee Gazprom zelf roebels koopt en de koers steunt eerder dan de buitenlandse kopers. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Poetin verweet het Westen ook dat het "een economische oorlog tegen Rusland voert en die al jaren voorbereid heeft". Volgens hem voert het Westen die oorlog om de ontwikkeling van Rusland te ondermijnen. 

Hij waarschuwt overigens dat het vooral de Verenigde Staten -en dan het "militair-industriële complex" daarvan- is die zullen profiteren van de wereldwijde crisis die het gevolg zou zijn van die oorlog, aldus Poetin. Europa zou daar volgens hem niet van profiteren, want "hier zouden miljoenen banen verloren kunnen gaan". Poetin lijkt zo het pokerspel wat te willen opdrijven en speelt het traditionele Russische spelletje van tijdens de Koude Oorlog om de VS en Europa tegen elkaar uit te spelen.

Blufpoker

"Hoe we vanaf morgen zullen betalen voor Russisch gas is nog niet zeker, maar in ieder geval zal dat niet in roebels zijn", zegt De Jong. Ze denkt dat er op dit moment langs beide kanten vooral blufpoker wordt gespeeld. "Poetin beseft dat Europa op termijn af wil van dat Russisch gas en dat hij nu actie moet ondernemen als hij nog invloed wil hebben via gasleveringen. Nu kan hij dat wapen nog gebruiken om de markt te beïnvloeden. Binnen een jaar waarschijnlijk niet meer."

Frankrijk en Duitsland zeggen dat ze zich al voorbereid hebben op een eventueel scenario waarin de Russische gaskraan wordt toegedraaid, maar volgens De Jong kan je niet klaar zijn op een volledige onderbreking van de gastoevoer. "Maar als het zover komt, zal er wel gekeken worden naar alternatieven en zullen we wel even verder kunnen."

Als we afstappen van Russisch gas, gaan we een dure winter tegemoet
Moniek de Jong, doctoraal onderzoeker energiezekerheid (UGent)

"We hebben het geluk dat de winter net voorbij is en dat we op dit moment iets minder gas nodig hebben, maar op termijn moeten die gasvoorraden natuurlijk wel aangevuld worden", aldus De Jong. Deze zomer verwacht De Jong dus weinig problemen, maar volgende winter zou volgens haar wel een dure winter kunnen worden.

"Als we afstappen van Russisch gas - op eigen initiatief of als Rusland dat voor ons beslist - gaan we een dure winter tegemoet. Dan zullen die gasvoorraden moeten gevuld worden met duurder gas van op de internationale markt." Of Moskou effectief de kraan dicht zou durven dicht draaien, valt natuurlijk nog af te wachten, Rusland heeft die betalingen namelijk ook nodig.

Adblock test (Why?)


Rusland dreigt ermee om gasleveringen stop te zetten als er niet in roebels betaald wordt - VRT NWS
Read More

Hoe ziet Belgisch afschakelplan voor gas eruit? - De Tijd

[unable to retrieve full-text content]

  1. Hoe ziet Belgisch afschakelplan voor gas eruit?  De Tijd
  2. Euro's blijven welkom in Moskou  De Standaard
  3. Duitsland bereidt zich voor op mogelijke stopzetting van Russische gastoevoer en opent weg naar rantsoeneringen  Business AM - NL
  4. Duitsland activeert noodplan voor gasbevoorrading  De Tijd
  5. Duitsland bereidt zich voor op mogelijke leveringsstop van aardgas uit Rusland met noodplan en oproep tot zuinigheid met gas  Gazet van Antwerpen
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Hoe ziet Belgisch afschakelplan voor gas eruit? - De Tijd
Read More

Groen wil maximumsnelheid op autosnelwegen beperken tot 100 km/u - De Morgen

Belangrijk nieuwsBinnenland

Beeld ter illustratie. Beeld ANP
Beeld ter illustratie.Beeld ANP

Stijn Bex, Vlaams parlementslid van Groen, wil de maximumsnelheid op autosnelwegen verlagen naar 100 km/u. Dat schrijft ‘Het Belang van Limburg’. Hij vraagt ook om de ticketprijzen van De Lijn te bevriezen.

De snelheidsbeperking zou volgens Bex enkel overdag moeten gelden. Door de maatregel zouden bestuurders zo’n 0,7 tot 1,5 liter brandstof per 100 kilometer besparen. “Een auto die trager rijdt, verbruikt minder brandstof”, zegt de Brusselaar erover.

De ticketprijzen bij openbaarvervoersmaatschappij De Lijn stijgen morgen. Het goedkoopste ticket om een enkele rit te maken wordt op 1 april namelijk 25 procent duurder. Daarmee wordt een m-ticket dat je koopt in de app van De Lijn even duur als het sms-ticket of het traditionele biljet op een kaartje. De prijs komt voor alledrie op 2,5 euro te liggen. Bij een sms-ticket is er nog 0,15 euro operatorkost.

Vlaams parlementslid Stijn Bex (Groen). Beeld BELGA
Vlaams parlementslid Stijn Bex (Groen).Beeld BELGA

Bex noemt die prijsverhoging in Het Belang van Limburg “een slechte aprilgrap” en wil de prijzen bevriezen. De socialistische partij Vooruit pleit er voor om iedereen voor zeven euro per dag onbeperkt gebruik te laten maken van het Belgisch openbaar vervoer. De partij is van plan het voorstel op de tafel van de federale regering te leggen.

Adblock test (Why?)


Groen wil maximumsnelheid op autosnelwegen beperken tot 100 km/u - De Morgen
Read More

Minstens vijf gevallen van zwartwerk aangetroffen tijdens inval bij PostNL deze week - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

  1. Minstens vijf gevallen van zwartwerk aangetroffen tijdens inval bij PostNL deze week  Het Laatste Nieuws
  2. En plots werd je pakje geleverd door 'een criminele organisatie': “Het gaat in hele sector mis. Dan krijg je zo'n wantoestanden”  Het Nieuwsblad
  3. Duizenden pakjes vast in verzegelde PostNL-depots, bol.com eist reactie na arrestatie topman  Het Laatste Nieuws
  4. PostNL reageert op arrestatie CEO Belgische afdeling: "Agressieve actie van justitie, intimiderend en onaanvaardbaar"  VRT NWS
  5. Criminele pakjes  De Tijd
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Minstens vijf gevallen van zwartwerk aangetroffen tijdens inval bij PostNL deze week - Het Laatste Nieuws
Read More

Wednesday, March 30, 2022

3M belooft 150 miljoen euro extra om PFAS-vervuiling te saneren, minister Demir: "Slechts goed voor eerste fase" - VRT NWS

Chemiebedrijf 3M zegt 150 miljoen euro extra te willen investeren om de PFAS-vervuiling op en rond de bedrijfssite in Zwijndrecht te saneren, zo klinkt het in een persbericht. De som komt bovenop de 125 miljoen euro die het in september vorig jaar had aangekondigd. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) benadrukt dat die som hoogstens volstaat voor de eerste fase van de sanering.

150 miljoen euro wil het Amerikaanse chemiebedrijf 3M investeren in "initiële saneringsmaatregelen" om de historische verspreiding van PFAS in Zwijndrecht te remediëren. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt na het bezoek van CEO Mike Roman aan ons land.

Het gaat om een som die volgens 3M bovenop de 125 miljoen euro komt die het in september vorig jaar al had aangekondigd om PFAS-lozingen te beperken, boeren te beginnen vergoeden en een actieplan voor sanering op te stellen.

3M werd deze week door de PFOS-onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement aangeduid als de grote schuldige van de PFAS-PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht. In het Vlaams Parlement is vandaag over dat eindrapport gedebatteerd.

Samenwerken met Vlaamse overheid

3M heeft het in zijn aankondiging over geld voor "proactief remediërende maatregelen", die worden genomen op basis van het eerste deel van een nieuw beschrijvend bodemonderzoek dat onlangs werd afgerond door een erkende externe bodemsaneringsdeskundige. "De hele sanering zal steeds onder toezicht van de bevoegde overheden worden afgewerkt", klinkt het nog.

Vandaag is een nieuwe, belangrijke stap voorwaarts in het nakomen van een aantal van onze beloften ten aanzien van de omwonenden van onze site in Zwijndrecht

3M-CEO Mike Roman

"Vandaag is een nieuwe, belangrijke stap voorwaarts in het nakomen van een aantal van onze beloften ten aanzien van de omwonenden van onze site in Zwijndrecht maar ook ten aanzien van alle Vlamingen", zegt CEO Mike Roman. "We willen constructief samenwerken met de Vlaamse overheid om tegemoet te komen aan de bezorgheden van alle belanghebbenden."

Het geld is dus bedoeld voor sanering van met PFAS verontreinigd gebied, zo bevestigt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in het Vlaams Parlement. "Dat moet dienen voor de meest dringende zaken: ten eerste om de tuinen van de omwonenden af te graven te saneren en ten tweede voor de aanpak en sanering van de Palingbeek."

Demir benadrukt voor de volledigheid dat "dit maar een eerste fase is". "Er wordt nog een heel saneringsplan opgesteld. Er is een veelvoud van dit bedrag nodig om deze gigantische vervuiling op te ruimen. Zij beseffen dat. We zullen daar in de komende weken en maanden verder over onderhandelen. Dus ik ga hier zeker geen euforie uiten. Maar voor eerste fase is dit een bedrag waarmee we aan de slag kunnen gaan."

Volgens Demir zou dat nog dit jaar kunnen gebeuren, zegt ze in een interview met VRT NWS. "Ik denk dat we genoeg gediscussieerd hebben. De vervuiling dateert al van jaren geleden. Het wordt tijd om dat nu aan te pakken. Dat was de boodschap die ik ook aan 3M gegeven heb: 'U moet een signaal geven aan de inwoners van Zwijndrecht.'"

Lozingen beperken

3M zegt verder al heel wat maatregelen te hebben genomen om ook zijn huidige PFAS-lozingen verder te beperken. Zo wijst het naar een nieuw afvalwaterzuiveringssysteem, naar aanpassingen in de processen en naar milieutechnologieën die luchtemissies verminderen.

Voor lokale boeren legde 3M binnen de eerder aangekondigde 125 miljoen euro een som van 10 miljoen euro opzij. Intussen hebben ook 37 landbouwbedrijven een dossier ingediend voor een tegemoetkomingsregeling. "Dit proces is aan de gang en in de komende weken zullen tientallen landbouwbedrijven een betaling ontvangen", klinkt het nog bij 3M.

Adblock test (Why?)


3M belooft 150 miljoen euro extra om PFAS-vervuiling te saneren, minister Demir: "Slechts goed voor eerste fase" - VRT NWS
Read More

Topvrouw PostNL: 'We worden als criminelen behandeld. Dit is idioot' - De Standaard

‘Onrechtvaardig’ en ‘buiten proportie’, noemt Liesbeth Kaashoek, de Nederlandse logistieke directeur van PostNL, de acties van het Belgische gerecht, dat maandag twee depots van het Nederlandse pakjesbedrijf heeft verzegeld en drie medewerkers, onder wie de Belgische ceo Rudy Van Rillaer, heeft opgepakt.

‘Ik vind het idioot wat er nu gebeurt’, zegt Kaashoek in een gesprek met De Standaard. ‘Drie van onze mensen, onder wie de algemeen directeur van België, hebben al twee nachten in een cel doorgebracht. Ze delen die met vier anderen, krijgen geen propere kleren en maar één keer per dag eten. Dat heeft een enorme impact op hen, hun familie en alle medewerkers. We worden als criminelen behandeld, terwijl we een keurig, beursgenoteerd bedrijf zijn. We willen dat ze zo snel mogelijk weer vrijkomen.’

Ze worden onder meer verdacht van mensenhandel, valsheid in geschrifte en leiding geven aan een criminele organisatie. Dat is niet min.

‘We tasten nog in het duister, want van de officiële autoriteiten heeft PostNL nog geen enkele bevestiging daarvan gekregen. Alleen hun advocaat en families mogen sporadisch contact met hen hebben. Pas maandag zou de onderzoeksrechter tijd hebben. Die gang van zaken roept toch vragen op.’

‘Maar ik neem wel uitdrukkelijk afstand van het beeld dat nu geschetst wordt. Wij herkennen ons daar totaal niet in. Dat is niet onze manier van werken.’

U zei eerder al ‘niet doof te blijven voor de signalen’. Maar bij zowat elke controle worden nieuwe inbreuken vastgesteld. Hoe kan dat?

‘Na de sluitingen in november hebben we duidelijke afspraken gemaakt met de arbeidsauditeur. Op vraag van hem controleren we de identiteit van iedereen die in de depots komt, alsook de naleving van de sociale wetgeving. Zo kijken we of de koeriers hun Dimona-aangifte (een elektronisch bericht over de start van de werktijd naar de RSZ, red.) hebben gedaan.’

‘We rapporteren dat aan de sociale inspectie, en daarbij zijn we nog niet op grote, structurele misstanden gestoten. Hoogstens kleine incidenten, zoals iemand die zijn identiteitskaart is vergeten. In een interview had de arbeidsauditeur ook aangegeven dat hij tevreden was over de stappen die zijn gezet. Daarom waren we verbaasd over de acties van maandag.’

De inbreuken worden volgens inspectiediensten vooral vastgesteld bij pakjesbedrijven die hun levering uitbesteden aan onderaannemers. Waarom werken jullie op die manier?

‘Dat is historisch zo gegroeid. Toen we in België kwamen, hebben we een beroep gedaan op lokale transportbedrijven die het land en de markt goed kennen. Ze zijn samen met ons verder gegroeid. Het is ook een heel gebruikelijke manier van werken in de sector.’

Bpost werkt wel met vaste contracten. Door met onderaannemers te werken, hoeven jullie minder sociale bijdragen te betalen en dat zou leiden tot deloyale concurrentie.

‘In dat opzicht is het goed om te beseffen dat 75 procent van de bezorgers in vaste loondienst zijn bij die onderaannemers, en die worden volgens het paritair comité betaald.’

Adblock test (Why?)


Topvrouw PostNL: 'We worden als criminelen behandeld. Dit is idioot' - De Standaard
Read More

Tuesday, March 29, 2022

CEO PostNL België in de cel na inval in drie depots - De Morgen

Belangrijk nieuwsPostNL

Rudy Van Rillaer, hier in mei 2020, bij de voorstelling van een nieuw magazijn in Willebroek. Beeld David Legreve
Rudy Van Rillaer, hier in mei 2020, bij de voorstelling van een nieuw magazijn in Willebroek.Beeld David Legreve

De CEO van pakjesbezorger PostNL België en zijn nummer twee zitten in de cel. Ze worden verdacht van mensenhandel en van leiding te geven aan een criminele organisatie. Gisteren viel het gerecht binnen in drie depots van PostNL.

Het was het gerecht duidelijk menens, toen het gisteren binnenviel in drie depots van pakjesbezorger Post NL. Negen werknemers werden meteen gearresteerd voor ondervraging. Een van hen was de CEO van PostNL België, Rudy Van Rillaer. Ook zijn nummer 2 werd gearresteerd. Het gaat om de Operations Manager hier in België. De twee worden ervan beschuldigd leiding te geven aan een criminele organisatie, mensenhandel, valsheid in geschrifte en verboden terbeschikkingstelling.

Lees ook:

Opnieuw vermoedens van wanpraktijken bij PostNL: van mensenhandel tot criminele organisatie

Gisteren werden de twee, samen met zeven anderen, voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft zes van hen vrijgelaten, van wie sommigen onder voorwaarden. De CEO, de Operations Manager en een derde werknemer moeten voorlopig in de cel blijven. Over hen zal de raadkamer vrijdag beslissen. Die kan de drie vrijlaten of ter beschikking stellen van het gerecht.

Het was gisteren al de tweede keer dat het gerecht een grote inval deed in depots van PostNL. Zo'n vier maanden geleden deed het dat al na een underoverreportage van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Onze reporter toonde toen aan dat er niet alleen zwartwerk gebeurde bij Post NL, maar zelfs ook kinderarbeid. Het gerecht verdenkt er de leiding van PostNL van dat het onderaannemers dwingt tot criminele feiten, en dat model in stand houdt. Ze riskeren gevangenisstraffen van 6 maanden tot 3 jaar.

Het verzegelde gebouw van PostNL in Wommelgem. Beeld Marc De Roeck
Het verzegelde gebouw van PostNL in Wommelgem.Beeld Marc De Roeck
Het verzegelde kantoor van PostNL in Wommelgem. Beeld Marc De Roeck
Het verzegelde kantoor van PostNL in Wommelgem.Beeld Marc De Roeck

Adblock test (Why?)


CEO PostNL België in de cel na inval in drie depots - De Morgen
Read More

Monday, March 28, 2022

“Er mag over alles gesproken worden, behalve over wie politiek verantwoordelijk was”: PFOS-onderzoekscommissie eindigt met bittere nasmaak - Het Nieuwsblad

Aanbevelingen moeten toekomstige milieuschandalen onmogelijk maken

Vooral de parlementsleden van de meerderheid zijn tevreden met het resultaat van de onderzoekscommissie.  

Vooral de parlementsleden van de meerderheid zijn tevreden met het resultaat van de onderzoekscommissie.   — ©  BELGA

Het eindrapport van de PFOS-onderzoekscommissie levert aanbevelingen waardoor een nieuw schandaal als dat rond 3M in Zwijndrecht in principe nooit meer werkelijkheid mag worden. Maar het gebrek aan politieke verantwoordelijken die zijn aangewezen, maakt de afdronk onder de commissieleden toch bitter.

Hannes Cattebeke

Adblock test (Why?)


“Er mag over alles gesproken worden, behalve over wie politiek verantwoordelijk was”: PFOS-onderzoekscommissie eindigt met bittere nasmaak - Het Nieuwsblad
Read More

Creg wil opzeggingsvergoeding voor vaste energiecontracten tijdelijk herinvoeren - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

Creg wil opzeggingsvergoeding voor vaste energiecontracten tijdelijk herinvoeren  Het Laatste NieuwsHele verhaal bekijken via Google Nieuws
Creg wil opzeggingsvergoeding voor vaste energiecontracten tijdelijk herinvoeren - Het Laatste Nieuws
Read More

Nationale Bank verwacht geen zware economische recessie - De Standaard

De inflatie zal dit jaar uitkomen op 7,4 procent. Dat tast de Belgische concurrentiepositie aan, maar de groei blijft op peil.

De Belgische economie blijft ook dit jaar stevig groeien, voorspelt de Nationale Bank in een update over de economische vooruitzichten. De nieuwe cijfers komen er wegens de sterk veranderde context sinds de bank in december haar inschatting over de conjunctuur maakte. Opvallend: met een geschatte 2,4 procent zal de economie ondanks de oorlogsdreiging, de energiecrisis en de gierende inflatie toch fors in omvang toenemen. ‘Van stagflatie is geen sprake’, sprak gouverneur Pierre Wunsch geruststellend in een videoboodschap. Het cijfer is maar iets lager dan wat in december werd bekendgemaakt.

Wel zal de inflatie veel hoger uitkomen dan gedacht. De Nationale Bank schat in dat het leven dit jaar 7,4 procent duurder zal worden. Al is ook die voorspelling met veel onzekerheid omgeven. In december dacht de bank nog dat de inflatie 4,9 procent zou bedragen. Maar de olie- en gasprijzen blijven extreem hoog. Op basis van de futures schat de bank in dat de gasprijs dit jaar gemiddeld 120 euro per megawattuur zal bedragen, de helft meer dan in december verwacht werd. Ook de olieprijs en de rente zijn sindsdien gestegen. ‘Indien deze ontwikkelingen van blijvende aard zijn, zullen zij nog iets meer wegen op de economische vooruitzichten’, schrijft de Nationale Bank.

   • Vivaldi worstelt met begroting op drijfzand

De hoge inflatie zal vooral de loonkosten doen toenemen. In de loop van dit en volgend jaar zal er 10 procent bijkomen op uurbasis. Dat tast de Belgische concurrentiepositie aan, want in de buurlanden bestaat er geen automatische koppeling tussen de inflatie en de loonkosten. België zal dus terrein moeten prijsgeven op de exportmarkten. Daar komt bij dat ook de gezinnen minder zullen uitgeven. Het consumentenvertrouwen heeft in maart een erg harde klap gekregen, en de hoge energiekosten tasten de koopkracht tijdelijk aan. De inflatie wordt immers met vertraging gecompenseerd in de lonen en uitkeringen. Door de compenserende maatregelen van de overheid en de groei van de werkgelegenheid zou de totale koopkracht van alle gezinnen samen wel nog met 0,6 procent stijgen dit jaar. Tegen het einde van dit jaar zou de gezinsconsumptie weer moeten herstellen.

Voor de begroting ziet het plaatje er niet zo gunstig uit. Het tekort zal uitkomen op 4,4 procent, iets meer dan wat de bank in december verwachtte. Volgend jaar en het jaar erna zal het tekort niet onder 4 procent duiken, verwacht de bank.

De Nationale Bank houdt wel een belangrijke slag om de arm. De toestand is momenteel zo onzeker, dat het erg moeilijk is om vooruit te kijken. ‘Ontwikkelingen op militair vlak, maar ook inzake de economische en financiële sancties, kunnen de vooruitzichten sterk veranderen’, stelt de bank vast. ‘Dat alles betekent dat de hier voorgestelde prognoses met een groter dan normale onzekerheid zijn omgeven’.

Adblock test (Why?)


Nationale Bank verwacht geen zware economische recessie - De Standaard
Read More

25 miljoen Chinezen in lockdown in Shanghai | Buitenland | hln.be - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

  1. 25 miljoen Chinezen in lockdown in Shanghai | Buitenland | hln.be  Het Laatste Nieuws
  2. Chinezen hebben genoeg van coronabeleid: 'Overleven wordt moeilijk in de steden'  De Morgen
  3. Eerst oost, dan west: 26 miljoen mensen in Shanghai in coronalockdown  RTL Boulevard
  4. Shanghai voor het eerst in corona-lockdown  NOS
  5. Chinezen hebben genoeg van verstikkend coronabeleid: winkeliers komen op straat  De Morgen
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

25 miljoen Chinezen in lockdown in Shanghai | Buitenland | hln.be - Het Laatste Nieuws
Read More

Bitcoin stijgt naar 47.000 dollar, hoogste niveau sinds begin van het jaar - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

  1. Bitcoin stijgt naar 47.000 dollar, hoogste niveau sinds begin van het jaar  Het Laatste Nieuws
  2. Bitcoin en andere crypto's maken flinke opmars  Business Insider
  3. Bitcoin in gevecht met 200-dagen EMA: uitbraak of pullback? » Crypto Insiders  Crypto Insiders
  4. Goedemorgen Bitcoin: koers schiet richting $47.000  Bitcoin Magazine NL
  5. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Bitcoin stijgt naar 47.000 dollar, hoogste niveau sinds begin van het jaar - Het Laatste Nieuws
Read More

Sunday, March 27, 2022

Deadline begrotingscontrole nadert, staatssecretaris De Bleeker wil "strijden tegen belastingverhogingen" - VRT NWS

De topministers van de federale regering zitten vandaag samen om zich een eerste keer te buigen over de begrotingscontrole. Die oefening willen ze af hebben voor het begin van de paasvakantie, dus de deadline komt stilaan dichtbij. De oorlog in Oekraïne en de bijhorende energiecrisis zorgen alvast voor een flinke hap uit de begroting, maar voor staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) mogen daar geen belastingverhogingen tegenover staan. Dat zei ze vanmiddag in "De zevende dag". 

De begrotingscontrole staat elk jaar op de agenda van de federale regering, maar het is nu al duidelijk dat die oefening dit jaar net wat complexer wordt. Bijvoorbeeld de kostprijs van maatregelen in het kader van de energiecrisis en de opvang van Oekraïense vluchtelingen, zorgen bijkomend voor een flinke hap uit het budget. "Bij een gewone begrotingscontrole moeten wij vooral kijken of onze inkomsten en uitgaven op schema zitten. Maar deze tijden zijn niet normaal, dus kunnen we ook niet normaal te werk gaan", vertelde staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) in "De zevende dag". "

De tijden zijn niet normaal en dus kunnen we ook niet normaal te werk gaan

Eva De Bleeker, staatssecretaris voor Begroting (Open VLD)

"We hebben bijkomende uitgaven gehad door door de vijfde golf van de coronacrisis, maar ook door de Oekraïnecrisis. Die zullen mee in rekening moeten worden gebracht. Bovendien weten we dat de aanvoerketens helemaal verstoord zijn door de oorlog in Oekraïne. Dat gaat de economie doen vertragen en dat heeft een effect op de groei, en daardoor ook op de inkomsten voor de staat."

Economische groei van 2,5 procent is "optimistisch"

Aan het begin van dit jaar werd er nog uitgegaan van een tekort van 24 miljard euro, wat neerkomt op 4,5 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). "Dat is nog steeds de uitvalsbasis", vertelt De Bleeker. "We hebben wel een update gevraagd van het rapport van het monitoringcomité. Dat houdt natuurlijk nog geen rekening met extra uitgaven om de vluchtelingenstroom te managen, maar wel met wisselkoersen en dergelijke. En daar is toch al een groeivertraging van een halve procent ingecalculeerd."

Volgens die nieuwe berekeningen zouden we dan uitkomen op 2,5 procent economische groei dit jaar, in plaats van 3 procent. "Maar dat vind ik eigenlijk nog optimistisch als je ook weet dat er andere studies zijn die spreken van een terugval tot maar anderhalf procent groei", aldus De Bleeker. 

Hoe dan ook is het verloop van de oorlog in Oekraïne een "belangrijke factor" volgens De Bleeker. "Natuurlijk willen we dat daar zo snel mogelijk een oplossing is om menselijk leed te vermijden, maar ook voor onze begroting en de economie in het algemeen. Als die op korte termijn gestopt zou kunnen worden, zal de impact van vluchtelingenstromen op onze economie ook kleiner zijn."

Strijden tegen belastingverhogingen

Het staat in elk geval vast dat er voor maatregelen in het kader van de Oekraïne-crisis middelen uitgetrokken moeten worden. Voor de komende vier maanden werd al rekening gehouden met een prijskaartje van 800 miljoen euro. De kans lijkt echter klein dat het bij dat bedrag blijft. 

"Er zijn zoveel onzekere factoren", zegt De Bleeker. "Ooit is gezegd dat 259.000 vluchtelingen naar ons land zouden komen. Je weet niet hoe die groepen samengesteld zijn, hoe snel die mensen zullen komen en of ze wel allemaal effectief naar hier zullen komen. (...) We gaan daar een bedrag voor inschrijven, maar hoe groot dat zal zijn, hangt van heel veel hypotheses af. We zullen dus moeten bespreken hoe ruim we dat gaan nemen om zeker te zijn dat het ingecalculeerd wordt."

In het regeerakkoord staat dat we geen belastingverhogingen doen. Daar zal ik ook voor strijden

Eva De Bleeker, staatssecretaris voor Begroting (Open VLD)

Voor de staatssecretaris kan het in elk geval niet zo zijn dat er tegenover die bijkomende kosten ook belastingverhogingen worden geplaatst. "In het regeerakkoord staat dat we geen belastingverhogingen doen. Dat is nog altijd het uitgangspunt van mijn partij en daar zal ik ook voor strijden."

De staatssecretaris kijkt vooral in de richting van de arbeidsmarkthervormingen die meer mensen aan de slag moeten krijgen. Dat zou de overheid ook meer inkomsten opleveren. De Bleeker wil er bij haar collega Pierre-Yves Dermagne, minister van Werk voor PS, op aandringen dat hij zo snel mogelijk gaat samenzitten met de bevoegde ministers in de regio's om de werkzaamheidsgraad omhoog te krijgen. Daarnaast zou ook een efficiëntere organisatie van de staat volgens De Bleeker winsten op kunnen leveren.

Adblock test (Why?)


Deadline begrotingscontrole nadert, staatssecretaris De Bleeker wil "strijden tegen belastingverhogingen" - VRT NWS
Read More

Vrouw betaalt in hartje Amsterdam maandelijks 181,50 (!) euro huur, inclusief kosten, tot grote ergernis van eigenaar - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

Vrouw betaalt in hartje Amsterdam maandelijks 181,50 (!) euro huur, inclusief kosten, tot grote ergernis van eigenaar  Het Laatste NieuwsHele verhaal bekijken via Google Nieuws
Vrouw betaalt in hartje Amsterdam maandelijks 181,50 (!) euro huur, inclusief kosten, tot grote ergernis van eigenaar - Het Laatste Nieuws
Read More

Tesla-topman Musk denkt aan opzetten eigen socialemediaplatform: “Twitter ondermijnt de democratie” - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

  1. Tesla-topman Musk denkt aan opzetten eigen socialemediaplatform: “Twitter ondermijnt de democratie”  Het Laatste Nieuws
  2. Elon Musk denkt 'serieus' na over starten eigen sociaal netwerk  RTL Boulevard
  3. 38,600 | Musk-oppert-nieuw-social-mediaplatform  Iex.nl
  4. Elon Musk hekelt Twitter en denkt over eigen socialmediaplatform  Business Insider
  5. Tesla-topman Musk wil eigen onlineplatform opzetten: 'Twitter ondermijnt de democratie'  AD.nl
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Tesla-topman Musk denkt aan opzetten eigen socialemediaplatform: “Twitter ondermijnt de democratie” - Het Laatste Nieuws
Read More

Saturday, March 26, 2022

Deze auto reed twee miljoen kilometer met dezelfde motor en bak, dit is het geheim - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

Deze auto reed twee miljoen kilometer met dezelfde motor en bak, dit is het geheim  Het Laatste NieuwsHele verhaal bekijken via Google Nieuws
Deze auto reed twee miljoen kilometer met dezelfde motor en bak, dit is het geheim - Het Laatste Nieuws
Read More

Vliegtaks treedt in werking, verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen en gas: dit verandert er allemaal vanaf 1 april - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

Vliegtaks treedt in werking, verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen en gas: dit verandert er allemaal vanaf 1 april  Het Laatste NieuwsHele verhaal bekijken via Google Nieuws
Vliegtaks treedt in werking, verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen en gas: dit verandert er allemaal vanaf 1 april - Het Laatste Nieuws
Read More

Zonder seingevers geen koers, maar ze zijn alsmaar moeilijker te vinden: "Wie wil zich nog laten uitschelden voor 25 euro en een pistolet?” - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

Zonder seingevers geen koers, maar ze zijn alsmaar moeilijker te vinden: "Wie wil zich nog laten uitschelden voor 25 euro en een pistolet?”  Het Laatste Nieuws
Zonder seingevers geen koers, maar ze zijn alsmaar moeilijker te vinden: "Wie wil zich nog laten uitschelden voor 25 euro en een pistolet?” - Het Laatste Nieuws
Read More

Een Europese oplossing met een Belgisch randje: vastberaden De Croo 'wint' urenlange strijd om aanpak energieprijzen - Het Nieuwsblad

[unable to retrieve full-text content]

  1. Een Europese oplossing met een Belgisch randje: vastberaden De Croo 'wint' urenlange strijd om aanpak energieprijzen  Het Nieuwsblad
  2. Met deze maatregelen wil Europa de energieprijzen aanpakken  Het Laatste Nieuws
  3. Europese deal over gas: De Croo haalt slag deels thuis na pittig duel met nukkige Scholz  De Standaard
  4. Groepsaankoop en plafond voor gasprijs: Europa onderzoekt of zo de energieprijzen kunnen worden gedrukt  VRT NWS
  5. Europa drukt energiefactuur met groepsaankoop van gas  De Tijd
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Een Europese oplossing met een Belgisch randje: vastberaden De Croo 'wint' urenlange strijd om aanpak energieprijzen - Het Nieuwsblad
Read More

Dieven stelen 7 elektrische fietsen uit garage van Michel Van den Brande: “Gouden tip levert 500 euro op” - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content]

  1. Dieven stelen 7 elektrische fietsen uit garage van Michel Van den Brande: “Gouden tip levert 500 euro op”  Het Laatste Nieuws
  2. Michel van den Brande looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar gestolen elektrische fietsen  Het Nieuwsblad
  3. Dieven stelen fietsen bij Michel van den Brande  Focus en WTV
  4. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Dieven stelen 7 elektrische fietsen uit garage van Michel Van den Brande: “Gouden tip levert 500 euro op” - Het Laatste Nieuws
Read More

Belastingformulier krijgt er weer codes bij en wordt zo nog wat langer: "Schrap rubrieken die amper gebruikt worden" - VRT NWS

Het Vlaamse aangifteformulier voor de personenbelasting bevat dit jaar 10 codes meer dan vorig jaar, dat schrijft Het Nieuwsblad. In totaal zijn het er nu 839. De meeste nieuwe codes hebben te maken met coronasteunmaatregelen, maar het gaat bijvoorbeeld ook over belastingvermindering voor particulieren die een laadpaal hebben geplaatst voor elektrische wagens. Om het belastingformulier te vereenvoudigen, pleit fiscalist Pieter Debbaut ervoor om rubrieken te schrappen die amper gebruikt worden.

Uw belastingformulier voor de Vlaamse personenbelasting krijgt er dit jaar wéér een aantal nieuwe codes bij. Tegelijk verdwijnen er ook een paar, maar in totaal telt het formulier 10 codes meer dan vorig jaar. Als je ze allemaal optelt, kom je ondertussen aan een totaal van 839. 

En ook vorig jaar groeide het belastingformulier aan. Toen waren er zelfs 18 codes meer dan het jaar voordien. "Bijna alle nieuwe codes hadden toen betrekking op de ingevoerde coronasteunmaatregelen. Ook dit jaar hebben heel wat nieuwe codes daarmee te maken, maar wel minder", vertelt Pieter Debbaut, tax-expert bij Liantis en hoofdredacteur van de Belastinggids. 

"Er zijn ook structurele maatregelen genomen die voor nieuwe codes hebben gezorgd. Zo bestaat er nu een belastingvermindering voor particulieren die een laadpaal hebben geplaatst voor elektrische wagens. Maar het gaat bijvoorbeeld ook over belastingkredieten, denk maar aan de vriendenlening die de Vlaamse regering heeft ingevoerd."

Je kan het formulier vereenvoudigen door rubrieken te schrappen die amper gebruikt worden

Pieter Debbaut, fiscalist en hoofdredacteur Belastinggids

Doordat er systematisch codes bijkomen op het belastingformulier, wordt dat ook langer en complexer. Debbaut pleit ervoor om daar wat aan te doen: "Je kan het aangifteformulier vereenvoudigen door rubrieken te schrappen die amper gebruikt worden door belastingplichtigen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan belastingverminderingen voor bezoldigingen aan de huisbediende. Dat wordt door amper 200 belastingplichtigen gebruikt. Degenen die nadeel gaan ondervinden als je dat schrapt, hebben dat voordeel financieel waarschijnlijk niet eens nodig."

Tegelijk vindt Debbaut dat er ook codes op het formulier ontbreken. "Bij nieuw samengestelde gezinnen heb je tegenwoordig vaak kinderen die in verschillende co-ouderschapsregelingen zitten. Maar op je formulier kan je maar een regeling aangeven tussen één ouderkoppel. Verschillende co-ouderschapsregelingen aangeven, laat het formulier niet toe, waardoor heel wat gezinnen codes tekort komen. De berekening is voor hen dus altijd fout én in hun nadeel. Daarvoor moeten dus meer codes gecreëerd worden."

Adblock test (Why?)


Belastingformulier krijgt er weer codes bij en wordt zo nog wat langer: "Schrap rubrieken die amper gebruikt worden" - VRT NWS
Read More

Michel van den Brande looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar gestolen elektrische fietsen - Het Nieuwsblad

Een deel van de fietsen van Michel van den Brande die gestolen werden. 

Een deel van de fietsen van Michel van den Brande die gestolen werden.  — © IF

Blankenberge -

Michel van den Brande zag zeven van de acht elektrische fietsen uit zijn garage gestolen worden. De diefstal dateert vermoedelijk al van vorige week, maar raakte nu pas bekend. “Wie een tip heeft waar de fietsen zijn of iets gezien heeft, krijgt een beloning.”

Adblock test (Why?)


Michel van den Brande looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar gestolen elektrische fietsen - Het Nieuwsblad
Read More

Thursday, March 24, 2022

Van dure diesel naar te weinig diesel in Europa? - Het Belang van Limburg

Diesel is weer even duur als voor de accijnsverlaging. 

Diesel is weer even duur als voor de accijnsverlaging.  — © Fred Debrock

Dieselprijzen

Diesel is na een fikse prijsstijging alweer even duur als voor de recente accijnsverlaging. Energiehandelaars waarschuwen ook dat er in Europa tankstations zullen droogvallen.

Adblock test (Why?)


Van dure diesel naar te weinig diesel in Europa? - Het Belang van Limburg
Read More

Gurman: Apple werkt aan hardwareabonnement voor iPhones en andere apparaten - Tweakers

Bloomberg-journalist Mark Gurman claimt dat Apple werkt aan een hardwareabonnement waarmee het iPhones en andere hardware aan de man wil brengen voor een maandelijks bedrag. Het bedrijf zal het abonnement volgens Gurman volgend jaar introduceren.

De techjournalist sprak naar eigen zeggen met bronnen die anoniem wensen te blijven. Zij stelden dat Apple achter de schermen werk maakt van deze hardwareabonnementsformule. Als Apple het abonnement introduceert betekent dat volgens Gurman een heuse wijziging in verkoopstrategie van het Amerikaanse bedrijf. "Apple wil het kopen van een iPhone net zo makkelijk maken als het kopen van extra iCloud-opslag of een abonnement voor Apple Music. Deze aanpak kan het bedrijf helpen om meer omzet te draaien. Het wordt klanten immers een pak eenvoudiger gemaakt om duizenden dollars te spenderen aan nieuwe Apple-producten", klinkt het.

Volgens Gurman zullen Apple-klanten hun bestaande accounts kunnen gebruiken om zich voor het abonnement in te schrijven. De journalist stelt dat het bedrijf een maandelijkse bedrag zal vragen dat hoger of lager zal zijn afhankelijk van het toestel waarvoor gekozen wordt. Het is niet duidelijk of Apple de abonnementsformule wereldwijd wil introduceren.

iPhone 13-serie

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)


Gurman: Apple werkt aan hardwareabonnement voor iPhones en andere apparaten - Tweakers
Read More

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...