Rechercher dans ce blog

Thursday, March 31, 2022

Groen wil maximumsnelheid op autosnelwegen beperken tot 100 km/u - De Morgen

Belangrijk nieuwsBinnenland

Beeld ter illustratie. Beeld ANP
Beeld ter illustratie.Beeld ANP

Stijn Bex, Vlaams parlementslid van Groen, wil de maximumsnelheid op autosnelwegen verlagen naar 100 km/u. Dat schrijft ‘Het Belang van Limburg’. Hij vraagt ook om de ticketprijzen van De Lijn te bevriezen.

De snelheidsbeperking zou volgens Bex enkel overdag moeten gelden. Door de maatregel zouden bestuurders zo’n 0,7 tot 1,5 liter brandstof per 100 kilometer besparen. “Een auto die trager rijdt, verbruikt minder brandstof”, zegt de Brusselaar erover.

De ticketprijzen bij openbaarvervoersmaatschappij De Lijn stijgen morgen. Het goedkoopste ticket om een enkele rit te maken wordt op 1 april namelijk 25 procent duurder. Daarmee wordt een m-ticket dat je koopt in de app van De Lijn even duur als het sms-ticket of het traditionele biljet op een kaartje. De prijs komt voor alledrie op 2,5 euro te liggen. Bij een sms-ticket is er nog 0,15 euro operatorkost.

Vlaams parlementslid Stijn Bex (Groen). Beeld BELGA
Vlaams parlementslid Stijn Bex (Groen).Beeld BELGA

Bex noemt die prijsverhoging in Het Belang van Limburg “een slechte aprilgrap” en wil de prijzen bevriezen. De socialistische partij Vooruit pleit er voor om iedereen voor zeven euro per dag onbeperkt gebruik te laten maken van het Belgisch openbaar vervoer. De partij is van plan het voorstel op de tafel van de federale regering te leggen.

Adblock test (Why?)


Groen wil maximumsnelheid op autosnelwegen beperken tot 100 km/u - De Morgen
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...