Rechercher dans ce blog

Saturday, January 20, 2024

Eurostar staat 6,5 uur stil in Diegem: 340 reizigers pas rond 3 uur naar Brussel-Zuid gesleept - De Standaard

© AFP

In Diegem heeft vrijdagavond en een groot deel van de nacht een Eurostar-trein stilgestaan door een defect. 340 reizigers hebben er 6,5 uur vastgezeten. Pas rond 3 uur kon de trein met een opgetrommelde hulplocomotief naar Brussel-Noord gesleept.

Dimitri Berlanger

De Eurostar-trein tussen Amsterdam en Londen viel vrijdagavond rond 20.30 uur stil in Diegem ter hoogte van de aansluiting van de E19 en Ring. De hulpdiensten waaronder brandweer en Rode Kruis kwamen ter plaatse maar gelukkig was er wel nog stroom op de trein en dus ook verwarming.

De problemen sleepten uiteindelijk liefst 6,5 uur aan. Het duurde een hele poos voor er een hulplocomotief kon gevonden worden die de trein rond 3 uur tot in Brussel-Zuid heeft gesleept.

Onderzoek lopende

“Daar hebben onze reizigers een maaltijd en drank gekregen”, vertelt een Eurostar-woordvoerster. “Ze konden ook een hotelovernachting boeken die uiteraard door Eurostar vergoed worden. Vandaag, zaterdag, kunnen diegenen die vandaag hun reis willen verderzetten naar Londen terecht op een andere Eurostar-trein. Ze krijgen een gratis omboeking of een terugbetaling. Er is al één trein vertrokken.”

Volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit is de oorzaak van de panne is onbekend. “Er is een onderzoek lopende. Onze teams hebben de bovenleiding gecontroleerd maar geen schade vastgesteld.”

Adblock test (Why?)


Eurostar staat 6,5 uur stil in Diegem: 340 reizigers pas rond 3 uur naar Brussel-Zuid gesleept - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...