Rechercher dans ce blog

Friday, December 22, 2023

Denemarken is in recessie beland - Het Nieuwsblad

Themabeeld — © AFP

De Deense economie is in het derde kwartaal in een recessie beland. Het bruto binnenlands product daalde volgens officiële statistieken met 0,7 procent, onder meer door een terugval in de farmaceutische sector.

Bron: BELGA

In het tweede kwartaal was er ook al een krimp van 0,7 procent. Bij twee krimpkwartalen op rij wordt over een recessie gesproken. De neergang in het derde kwartaal was groter dan verwacht. In een eerste schatting was nog sprake van 0,1 procent. 

De Deense farmabedrijven produceerden 10,6 procent minder in het derde kwartaal. Novo Nordisk, in beurswaarde het grootste bedrijf van Europa, kan de massale vraag naar zijn afslankmiddelen Ozempic en Wegovy niet volgen. 

De private consumptie in Denemarken is wel met 0,3 procent toegenomen, merkt econoom Las Olsen van Danske Bank op. Dat toont aan dat de Deense economie in het algemeen in goede gezondheid verkeert.

Adblock test (Why?)


Denemarken is in recessie beland - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...