Rechercher dans ce blog

Friday, November 17, 2023

OpenAI, techbedrijf achter ChatGPT, zet CEO en medeoprichter Sam Altman verrassend op straat - Het Nieuwsblad

Sam Altman — © REUTERS

Sam Altman (38) vertrekt als CEO van Open AI, zo maakt het technologiebedrijf achter ChatGPT bekend. De raad van bestuur van OpenAI heeft het vertrouwen in Altman opgezegd na een “weloverwogen evaluatieproces”.

Bron: Reuters

Het lijkt erop dat Sam Altman als CEO heeft gelogen tegen of informatie heeft achtergehouden voor de raad van bestuur van Open AI, de techreus die sinds 2022 grote bekendheid geniet als het bedrijf achter ChatGPT, de slimme chatrobot die de wereld veroverde en liet kennismaken met schijnbaar grenzeloze mogelijkheden van artificiële intelligentie.

In een verklaring schrijft het bedrijf immers: “Het vertrek van de heer Altman volgt op een weloverwogen beoordelingsproces door de raad van bestuur, waaruit bleek dat hij niet consequent openhartig was in zijn communicatie met de raad, wat het vermogen van het bestuur om zijn verantwoordelijkheden uit te oefenen belemmerde. De raad van bestuur heeft geen vertrouwen meer in zijn vermogen om OpenAI te blijven leiden.”

Altman is behalve het gezicht ook de medeoprichter van OpenAI én was ook een tijdlang covoorzitter van het bedrijf naast Elon Musk. Musk vertrok in 2018 om een ​​belangenconflict met Tesla te voorkomen.

Voorlopig zal chief technology officer Mira Murati de rol van Altman overnemen, maar OpenAI, dat al voor miljarden aan steun heeft gekregen van Microsoft, gaat ook op zoek naar een vervanger op lange termijn.

Adblock test (Why?)


OpenAI, techbedrijf achter ChatGPT, zet CEO en medeoprichter Sam Altman verrassend op straat - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...