Rechercher dans ce blog

Wednesday, November 15, 2023

Beobank biedt als eerste meer dan 3 procent spaarrente: dit krijg je vanaf december bij alle banken - De Morgen

OverzichtEconomie

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Beobank verhoogt de spaarrentes vanaf 1 december. De hoogste rente komt op 3,1 procent te liggen, al geldt voor die Step Up-spaarrekening een maandelijkse limiet van 750 euro en is het vooral de getrouwheidspremie die voor dat voordelige rendement zorgt.

In het zog van heel wat andere banken verhoogt ook Beobank vanaf volgende maand de rente op spaarrekeningen. Het is echter de eerste bank die een spaarrente van meer dan 3 procent biedt. Vanaf 1 december biedt ING al een rente van 3 procent, al is op die Tempo Sparen-rekening de maandelijkse inleg beperkt tot 500 euro.

Nu evenaart Beobank dit met de Step Up-spaarrekening. Ook hier gelden wel enkele voorwaarden. Zo mag maandelijks maar 750 euro op de rekening geplaatst worden en zal het geld er zeker een jaar moeten blijven staan om van de hoge rente te profiteren. Het is immers vooral de getrouwheidspremie (1,85 procent) die hoog is, de basisrente ligt met 1,25 procent een stuk lager.

De basisrente wordt berekend voor elke dag dat een bedrag op uw rekening staat. De bank kan het tarief van die rente ook iedere dag wijzigen. De getrouwheidspremie komt daar nog bovenop, maar is enkel verworven voor bedragen die u een jaar lang laat staan op uw spaarrekening. Die rente ligt wel vast voor twaalf maanden vanaf de dag na de storting.

Lees ook

Belgen zijn verknocht aan hun bank en dat kost hen veel geld, overstappen is nochtans simpel

De rente op de klassieke spaarrekening van Beobank verhoogt ook, maar blijft beperkt met een totaal van 1 procent. Voor de jongerenspaarrekening voor wie nog geen 27 is stijgt de basisrente van 0,25 naar 0,40 procent en de getrouwheidspremie van 0,75 naar 1,7 procent, in totaal 2,1 procent rente. De Fidelity Plus-spaarrekening houdt de getrouwheidspremie stabiel op 0,75 procent, de basisrente stijgt wel naar 0,45 procent.

Bekijk in onderstaand overzicht welke rente andere banken vanaf december bieden op al hun verschillende spaarrekeningen:

Adblock test (Why?)


Beobank biedt als eerste meer dan 3 procent spaarrente: dit krijg je vanaf december bij alle banken - De Morgen
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...