Rechercher dans ce blog

Wednesday, May 10, 2023

Belgische stakingen valse noot bij goede resultaten Ahold Delhaize - VRT.be

De Nederlands-Belgische supermarktgroep Ahold Delhaize heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De stakingen bij Delhaize in België vormden wel een valse noot.

Ahold Delhaize zag de omzet tijdens de eerste drie maanden van het jaar met 9,4 procent klimmen tot 21,6 miljard euro. In Europa kwam de omzet uit op 8,1 miljard euro, een stijging met 7,5 procent.

De stakingen bij Delhaize wogen wel wat op dat resultaat. De Belgische supermarktketen kondigde begin maart aan dat het al zijn 128 winkels in eigen beheer wil overdragen aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden verzetten zich daartegen en wekenlang waren er stakingen in verschillende winkels. "Zonder de impact van stakingen, zou de vergelijkbare verkoop in Europa met 7,7 procent zijn gestegen", zegt Ahold Delhaize.

"Onze sterke winstprestatie werd vooral aangedreven door een sterke operationele prestatie in de VS, die voor een deel gecompenseerd werd door toegenomen energiekosten in Europa en de impact van de stakingen in België", vat CEO Frans Muller het kwartaal samen.

De topman blijft de franchiseplannen van Delhaize in België, "die veel moed vergen", steunen. Volgens de groep zullen ze de Belgische keten in staat stellen om "klanten beter te bedienen op de lange termijn".

Adblock test (Why?)


Belgische stakingen valse noot bij goede resultaten Ahold Delhaize - VRT.be
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...