Rechercher dans ce blog

Monday, April 17, 2023

Ontslagen Plopsa-baas blijft aan de slag in de pretparkwereld: “Het is gewenst én nodig dat Steve bij ons blijft” - Het Nieuwsblad

Steve Van den Kerkhof, de voormalige CEO van Plopsa, blijft toch aan de slag in de pretparkwereld. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf Momentum Leisure dat Europese pretparken bouwt, en hem wél aan boord houdt. “Het is gewenst én nodig dat Steve bij ons blijft.”

Cedric LagastBron: Eigen berichtgeving

Vier weken geleden werd Steve Van den Kerkhof door Studio 100 aan de deur gezet als CEO van de pretparkengroep achter Plopsaland, nadat een intern rapport enkele getuigenissen in de media over hem bevestigde. Als CEO zou hij een enorme werkdruk hebben opgelegd aan zijn personeel. Maar op vergaderingen werd ook op een tirannieke, agressieve manier met werknemers omgesprongen.

Experts stelden zich daarna de vraag of er nog plaats zou zijn voor Van den Kerkhof in de bedrijfswereld: “Mensen vernederen, dat wordt niet meer door de vingers gezien.”

LEES OOK. “Studio 100 bevestigt ontslag van Plopsa-baas Steve Van den Kerkhof, CEO reageert: “Ik wacht met vertrouwen gerechtelijk onderzoek af”

Steve Van den Kerkhof werkte ook al enkele jaren als bestuurder bij het Nederlandse bedrijf Momentum Leisure, dat afgelopen weekend aankondigde dat het 150 miljoen euro extra investeert in de bouw van nieuwe pretparken in Duitsland, Polen, Tsjechië en Roemenië.

“In de eerste plaats mens”

Daar blijft Van den Kerkhof aan de slag, zo bevestigt het bedrijf. “Voor ons is Steve op de eerste plaats een mens, met rechten. Bij ons is Steve een medewerker, en die dienen we ook te beschermen. Het is voor ons gewenst dat Steve blijft, en het is nódig dat Steve blijft. Daarom blijft hij bij ons bestuurder.”

Er is een band tussen Momentum Leisure en Studio 100: de Nederlanders kochten een licentie om figuurtjes als Maja de Bij en Wickie de Viking in hun pretparken te mogen gebruiken. De twee groepen bezitten samen de aandelen achter twee Poolse pretparken. “Studio 100 en Plopsa zijn gerespecteerde partners, maar het is een ander bedrijf. Hun besluit om te stoppen met Steve, is geheel aan hen.”

LEES OOK. “Ze zijn verplicht foto’s te sturen naar Steve. ”: dertien ex-managers en ex-directeurs over ‘pestcultuur’ bij Plopsa

Van den Kerkhof zou bij de Nederlanders aan de slag zijn als bestuurder van een themapark-vennootschap. “Dat is geen voltijdse baan”, zegt Momentum Leisure. Hij heeft geen dagelijks contact met het personeel.

“Ik hoop dat Steve, Hans en Gert met elkaar zullen praten”, zegt Martijn van Rheenen, de CEO van Momentum Leisure. “Er zijn wonden te helen, dat staat vast. Maar dat helen kan ook mét Steve.”

LEES OOK. “Hij kreeg ‘stoute’ vraag van Gert Verhulst bij sollicitatie en haalt cijfers om jaloers op te worden: wie is de ex-Plopsa-CEO?

Adblock test (Why?)


Ontslagen Plopsa-baas blijft aan de slag in de pretparkwereld: “Het is gewenst én nodig dat Steve bij ons blijft” - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...