Rechercher dans ce blog

Friday, June 17, 2022

Na salmonella in april: Ferrero-fabriek in Aarlen mag van het Voedselagentschap heropenen onder voorwaarden - VRT NWS

De Ferrero-fabriek in Aarlen krijgt een voorwaardelijke toelating om opnieuw open te gaan. De fabriek was sinds 8 april gesloten, omdat verschillende consumenten na het eten van Kinder-chocoladeproducten ziek waren geworden. De voorwaardelijke toelating geldt voor drie maanden, tijdens die periode zullen alle producten en grondstoffen worden geanalyseerd voor ze op de markt worden gebracht. 

Begin april werden verschillende consumenten ziek na het eten van chocoladeproducten van Kinder, en na epidemiologisch onderzoek en staalanalyses werd een link gelegd met de fabriek in Aarlen. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) besloot op 8 april om de toelating van de fabriek in te trekken en alle Kinder-producten die daar werden geproduceerd, terug te roepen van bij de consument. 

Myriam Tirler / Hans Lucas

In mei diende Ferrero bij het FAVV een vraag in om opnieuw te produceren. De fabriek krijgt nu een voorwaardelijke toelating voor een periode van 3 maanden. "Tijdens deze periode zal elk lot aan levensmiddelen dat wordt geproduceerd, en ook de grondstoffen, worden geanalyseerd. Indien de analyse een conform resultaat aantoont, mogen de producten in de handel worden gebracht", aldus het FAVV.

Het FAVV benadrukt dat die beslissing werd genomen na meerdere weken van grondig onderzoek, waarbij het verschillende inspecties uitvoerde op de interne procedures van Ferrero en de infrastructuur van de fabriek. Volgens het FAVV kan Ferrero op dit moment de nodige garanties bieden om conform de regelgeving en voorschriften van voedselveiligheid te werken.

De voorwaardelijke toelating zorgt ervoor dat het Agentschap alsnog alle interne procedures kan controleren. Als na drie maanden de resultaten van de inspecties gunstig blijken, kan een definitieve toelating worden gegeven. 

Adblock test (Why?)


Na salmonella in april: Ferrero-fabriek in Aarlen mag van het Voedselagentschap heropenen onder voorwaarden - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...