Rechercher dans ce blog

Tuesday, February 1, 2022

Option-oprichter en oud-OHL-voorzitter Jan Callewaert overleden - VRT NWS

Jan Callewaert, oprichter van technologiebedrijf Option en oud-voorzitter van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, is overleden. Dat melden verschillende media en het nieuws is bevestigd aan persagentschap Belga. Callewaert is 65 jaar geworden.

Callewaert richtte Option op in 1986 in Leuven. Het bedrijf ontwikkelde hardware en software voor draadloze technologie. In 2005 werd het Onderneming van het Jaar, en werd Callewaert ook Manager van het Jaar (zie foto hieronder). 

BELGA/DOPPAGNE

Ondertussen is het bedrijf omgedoopt tot Crescent en focust het zich op het 'internet of things'. In 2017 werd Callewaert opzijgezet als CEO van Option. Hij werd toen vervangen door Eric Van Zele. 

Actief in Leuven

Jan Callewaert was van 2010 tot 2014 voorzitter van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. In 2005 kocht hij in Leuven, op de Grote Markt, het beroemde gebouw Tafelrond om er een luxehotel in te planten. 

Het gebouw huisvest op dit moment het hotel The Fourth, dat 2 jaar geleden nog volledig afgehuurd werd door de sultan van Oman.  

Het stadsbestuur van Leuven reageert droevig op het nieuws. "Jan was een bijzondere man, die op vele manieren zijn stempel op Leuven heeft gedrukt als ondernemer en als pionier in verschillende sectoren. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies."

Adblock test (Why?)


Option-oprichter en oud-OHL-voorzitter Jan Callewaert overleden - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...