Rechercher dans ce blog

Friday, October 8, 2021

Nieuwe promotie voor West-Vlaming bij imperium Duitse miljardairsfamilie - De Tijd

De West-Vlaming Joachim Creus wordt na vicevoorzitter nu ook managing partner van JAB, het imperium van de Duitse miljardairsfamilie Reimann.

JAB, de holding van de Reimanns, omvat een hele waslijst van bekende merknamen. Denk aan Douwe Egberts, Senseo, Pickwick, Schweppes, 7Up, Pret A Manger, Krispy Kreme, Bally en Wella. Het geheel is goed voor bedrijven met een ondernemingswaarde van ruim 110 miljard euro en de holding beheert meer dan 40 miljard euro.

Het geheel wordt aangestuurd door een 13-koppig team, met Peter Harf als voorzitter en Olivier Goudet als CEO. Beiden zijn ex-voorzitters van de bierreus AB InBev. Maar de Vlaming Joachim Creus staat in de coulissen klaar om Harf op te volgen. In mei raakte al bekend dat hij benoemd werd tot vicevoorzitter, waardoor hij formeel de kroonprins van Harf werd.

Creus speelde de afgelopen jaren bij JAB een sleutelrol bij alle grote investeringen en strategische beslissingen.

Vrijdag meldt JAB dat Creus bovendien promotie maakt van senior partner naar managing partner. Harf en Goudet zijn de twee andere managing partners. De nieuwe stap in Creus' carrière kan erop wijzen dat Harf, die de 70 al lang voorbij is en JAB zowat 40 jaar leidt, aan zijn pensioen denkt. In mei liet Creus zich in een interview met de Duitse krant Handelsblatt niet uit over de timing van de opvolging van Harf.

Creus, afkomstig uit Poperinge, is al sinds 2010 aan de slag bij JAB. Hij speelde er de afgelopen jaren een sleutelrol bij alle grote investeringen en strategische beslissingen.

Adblock test (Why?)


Nieuwe promotie voor West-Vlaming bij imperium Duitse miljardairsfamilie - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...