Rechercher dans ce blog

Wednesday, September 1, 2021

Ruzie AB InBev met concurrent Constellation breidt uit - De Tijd

AB InBev heeft zijn Amerikaanse concurrent Constellation Brands opnieuw voor de rechter gedaagd wegens het beweerd schenden van de regels.

Het Belgisch-Braziliaanse AB InBev is 's werelds grootste brouwer. Dat heeft tot gevolg dat het concern bij overnames soms verplicht wordt onderdelen af te stoten, om niet te machtig te worden. Dat was ook het geval toen AB InBev in 2013 de volledige controle verwierf over het Mexicaanse Grupo Modelo, vooral bekend van het populaire bier Corona.

AB InBev diende toen op last van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten de Amerikaanse tak van Modelo van de hand te doen. De Amerikaanse drankengroep Constellation Brands was de koper. Beide maakten afspraken over de verkoop van Mexicaanse bieren in de VS, ook van Modelo.

Hard seltzer

Maar het botert niet tussen de twee bedrijven. In februari dagvaardde Modelo Constellation in New York wegens de verkoop van Corona Hard Seltzer. Hard seltzers zijn licht gealcoholiseerde spuitwaters die ontstonden in de VS en daarna ook elders erg populair werden. Modelo voerde aan dat Constellation de merknaam Corona enkel mag gebruiken voor bier, maar de sectorgenoot wimpelde de bezwaren af en riposteerde dat Modelo enkel een sterke concurrent wou dwarsbomen.

Nu is er een nieuwe rechtszaak voor dezelfde rechtbank. Modelo, AB InBev dus, struikelt deze keer over twee Modelo Reserva-bieren die Constellation op de markt bracht, een dat rijpte in tequilavaten en een ander in whiskyvaten. Volgens Modelo schendt het eerste de Amerikaanse en de Mexicaanse wetgeving, die het gebruik van het woord tequila streng regelen, en het tweede de sublicentie van Constellation om bier 'in Mexicaanse stijl' te verkopen omdat whisky geen uitstaans heeft met Mexico.

Ook deze keer zegt Constellation dat de klacht zonder grond is. Modelo wees Constellation al in juni op de kwestie, maar het bedrijf weigerde de verkoop van de twee bieren stop te zetten.

Adblock test (Why?)


Ruzie AB InBev met concurrent Constellation breidt uit - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...