Rechercher dans ce blog

Friday, August 27, 2021

Farmareus Perrigo versus ondernemer Marc Coucke: straks valt verdict in schadeclaim van 1,9 miljard euro - VRT NWS

Even terug naar eind 2014. Marc Coucke doet "zijn" Omega Pharma van de hand. Er zijn verschillende geïnteresseerden voor het succesvolle geneesmiddelenbedrijf, maar uiteindelijk kan het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo een deal sluiten.

De Amerikanen tellen daar liefst 3,8 miljard euro (inclusief schulden) voor neer aan Coucke en de investeringsmaatschappij Waterland. Coucke krijgt 620 miljoen euro in cash en voor hetzelfde bedrag aan Perrigo-aandelen. Hij krijgt ook een zitje in het management en het bestuur van Perrigo.

Maar Perrigo voelt zich achteraf bekocht: de resultaten vallen dik tegen. Marc Coucke verdwijnt nog geen twee jaar na de verkoop uit het bestuur van Perrigo. Meer nog: het Amerikaanse bedrijf start in 2016 een procedure tegen Coucke en Waterland. Perrigo vindt dat het te veel betaald heeft voor Omega Pharma én dat Coucke en co bedrog hebben gepleegd.

Adblock test (Why?)


Farmareus Perrigo versus ondernemer Marc Coucke: straks valt verdict in schadeclaim van 1,9 miljard euro - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...