Rechercher dans ce blog

Monday, July 5, 2021

Bpost betaalt ontslagen Van Avermaet half miljoen euro - De Tijd

Jean-Paul Van Avermaet, die in maart werd ontslagen als CEO van Bpost, krijgt een half miljoen euro van het postbedrijf. Een clausule over die premie in zijn contract wordt niet langer betwist door Bpost.

Jean-Paul Van Avermaet, die in maart werd ontslagen als CEO van Bpost, kreeg een half miljoen euro van het postbedrijf. In maart raakte al bekend dat die vertrekpremie voorzien was moest Bpost zijn mandaat vroegtijdig verbreken 'omwille van een andere reden dan een ernstige contractbreuk'. Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) gaf toen mee dat de interpretatie van die clausule een juridisch verhaal was dat in een rechtszaak kon eindigen.

Bpost heeft nu beslist het bedrag uit te keren. Dat schrijven de Mediahuiskranten maandag en is bevestigd aan De Tijd. Van Avermaet zou effectief gedreigd hebben met een rechtszaak, waarna de twee partijen tot een onderling akkoord zijn gekomen.

Prijsafspraken

Van Avermaet wordt beschuldigd van verboden prijsafspraken bij zijn vorige werkgever, het veiligheidsbedrijf G4S. De Sutter zei in maart dat Van Avermaet daarna het vertrouwen kwijtspeelde van de regering en de raad van bestuur van Bpost. Een van de redenen daarvoor was een gebrek aan transparantie rond dat onderzoek.

Adblock test (Why?)


Bpost betaalt ontslagen Van Avermaet half miljoen euro - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...