Rechercher dans ce blog

Saturday, June 26, 2021

Vlamingen die nog niet gevaccineerd zijn krijgen vanaf 30 juni herkansing - Het Nieuwsblad

De Vlamingen die nog niet gevaccineerd zijn omdat ze niet kwamen opdagen voor hun eerste prik, krijgen vanaf 30 juni een herkansing. Het gaat om 220.000 mensen. Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid vrijdagmiddag gezegd op de wekelijkse briefing over de vaccinatie in Vlaanderen.

Zo’n 220.000 mensen zijn niet komen opdagen voor hun eerste vaccin. 70.000 à 80.000 onder hen zijn effectieve weigeraars. Het gaat om 1,67 procent van de Vlaamse bevolking. “We zijn nog niet aan het einde van de vaccinatiecampagne, maar grote sprongen gaat dit percentage niet meer maken”, benadrukt Dewolf. “Veel landen zijn jaloers op Vlaanderen.”

Er zijn twee groepen mensen. “Het gaat in eerste instantie om mensen die niet geweigerd hebben maar die gewoon niet kwamen opdagen. Daarnaast zijn er natuurlijk de weigeraars. Zij hebben hun code gedeactiveerd”, aldus Dewolf.

De mensen die niet geweigerd hebben maar zich niet lieten vaccineren, de zogenaamde “no show”, worden vanaf volgende week woensdag opnieuw opgeroepen via QVAX, het systeem van de reservelijst.

De weigeraars die hun code gedeactiveerd hebben, worden opgeroepen om zichzelf opnieuw te activeren via QVAX. “De helpdesk van het vaccinatiecentrum kan dat niet voor hen doen”, zegt Dewolf. Die mensen worden ook opnieuw uitgenodigd via de post. “Het is nu het moment om finaal een beslissing te nemen”, besluit Dewolf.

Adblock test (Why?)


Vlamingen die nog niet gevaccineerd zijn krijgen vanaf 30 juni herkansing - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...