Rechercher dans ce blog

Monday, June 21, 2021

Onderzoekscommissie naar PFOS-vervuiling gaat vrijdag van start - VRT NWS

Tegen woensdag moeten de andere partijen hun lijst klaar hebben van wie voor hen in de commissie zal zitten.  Dan moet de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement alles goedkeuren. Als grootste fractie krijgt N-VA vijf leden, Vlaams Belang drie, elk twee voor CD&V, Open VLD, en Groen en Vooruit mag één iemand afvaardigen. Officieel zal de onderzoekscommissie "parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFOS" heten. Op 31 januari 2022 moet ze haar eindverslag klaarhebben.

Nu vrijdag staat alvast de installatievergadering van de onderzoekscommissie op de agenda. Daar zal ook de voorzitter aangeduid worden. Vraag is of die post voor iemand uit de oppositie zal zijn. "Dat zou goed zijn voor de geloofwaardigheid van zo'n commissie. CD&V - nochtans ook betrokken partij - gaat daarmee alvast akkoord", zegt VRT-Wetstraatjournalist Ivan De Vadder.

Volgens nieuwssite Newsymonkey wordt daarbij vooral gekeken in de richting van Vooruit-parlementslid Hannes Anaf. Anaf zelf noemt dat "voorbarig", maar klinkt wel enthousiast en zou naar eigen zeggen geen neen zeggen om die taak op zich te nemen. 

Adblock test (Why?)


Onderzoekscommissie naar PFOS-vervuiling gaat vrijdag van start - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...