Rechercher dans ce blog

Friday, June 25, 2021

Nieuw CEO Oxurion drukt stempel met ontslagronde - De Tijd

Amper een maand na zijn aantreden grijpt CEO Tom Graney in bij het biotechbedrijf Oxurion. Er vallen ontslagen door de stopzetting van enkele onderzoeksprojecten.

De zoektocht naar geneesmiddelen tegen de oogaandoening ‘droge AMD’ wordt gestaakt. Oxurion zal ook niet langer geld steken in Oncurious, een joint venture met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie actief in kankeronderzoek.

Oxurion pompte daar al enkele miljoenen in, maar nu houdt het op. Oncurious moet op eigen benen staan en elders financiering vinden.

De focus komt te liggen op de verdere ontwikkeling van THR-687 en THR-149, de twee meest gevorderde onderzoeksprojecten van Oxurion. 'We zetten al onze middelen in op die programma’s. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee een sleutelrol kunnen spelen om patiënten met oogaandoeningen te helpen.’

We zetten al onze middelen in op enkele onderzoeksprogramma’s. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee een sleutelrol kunnen spelen om patiënten met oogaandoeningen te helpen.
Tom Graney
CEO Oxurion

De strategische bocht betekent ook dat er ontslagen vallen in Leuven, het hoofdkwartier van Oxurion waar 64 werknemers aan de slag zijn. Details over de omvang van de ontslagronde en hoeveel het daarmee zal besparen, geeft het bedrijf nog niet. Oxurion zal daarover communiceren bij de presentatie van de halfjaarcijfers in september.

De drastische beslissingen volgen op een ‘grondige evaluatie van de activiteiten en groeiopportuniteiten’. Daarmee drukt de nieuwe CEO Tom Graney meteen zijn stempel op het bedrijf.

Gepokt en gemazeld

Cruciaal moment op komst

De toepassingen die Oxurion met zijn twee belangrijkste onderzoeksprogramma’s voor ogen heeft, vertegenwoordigen volgens het bedrijf een marktopportuniteit van meer dan 12 miljard dollar.

Het bedrijf mikt op diabetisch macula-oedeem (DME), een oogaandoening bij diabetespatiënten die kan leiden tot blindheid. Ook ‘natte AMD’ (de vorming van abnormale bloedvaten onder het netvlies) en de netvliesaandoening RVO wil Oxurion aanpakken.

Voor THR-149 zal Oxurion nog dit jaar de eerste resultaten vrijgeven van een fase 2-studie. Dat wordt een cruciaal moment voor het bedrijf en beleggers. Met THR-687 begint medio dit jaar een tweede fase van klinisch onderzoek.

Adblock test (Why?)


Nieuw CEO Oxurion drukt stempel met ontslagronde - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...