Rechercher dans ce blog

Monday, June 28, 2021

Francis Kint aan de slag bij Greenyard - De Tijd

De ex-CEO van Ter Beke is een oude bekende voor Greenyard-grootaandeelhouder Hein Deprez.

Opmerkelijk nieuws bij Greenyard  : Francis Kint wordt bij de groente- en fruitreus de topman van de afdeling diepvriesvoeding (Frozen). Hij volgt er op 1 juli Erwin Wuyts op, die op 1 november vertrekt. 

Kint nam begin dit jaar verrassend na drie jaar ontslag als CEO van de versevoedingsgroep Ter Beke. Voor Greenyard en grootaandeelhouder Hein Deprez is de manager geen onbekende. Kint was van 2013 tot 2015 al CEO van Univeg, een van de onderdelen van het huidige Greenyard. 

Greenyard moest de voorbije jaren vol aan de bak om zijn schuldenberg af te toppen. Het boekjaar tot eind maart werd afgesloten met schulden die nog iets minder dan drie keer de brutobedrijfswinst (ebitda) beliepen. Twee jaar eerder beliep de schuldenberg ruim zeven keer de ebitda, maar de combinatie van het herstel van de rendabiliteit en de verkoop van verschillende activa maakte de situatie minder nijpend.

De verbeterde balans leidde tot opluchting bij beleggers. Die vreesden lang een verwaterende kapitaalronde, maar die vrees lijkt nu van de baan. Sinds Nieuwjaar is het het aandeel al 70 procent hersteld.

Adblock test (Why?)


Francis Kint aan de slag bij Greenyard - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...