Rechercher dans ce blog

Tuesday, May 4, 2021

Fornieri casht ruim 8 miljoen euro op aandelen Mithra - De Tijd

De oprichter van het farmabedrijf verkocht flinke aandelenpakketten op het moment dat hij ondervraagd werd door de politie in een zaak rond mogelijke handel met voorkennis.

Tussen 20 en 29 april heeft gewezen CEO François Fornieri in zes transacties voor 8,1 miljoen euro aandelen Mithra verkocht. Dat leren nieuwe meldingen op de FSMA-website. Fornieri deed 319.022 aandelen van de hand tegen koersen tussen 26,87 euro (20 april) en 25,05 euro (29 april). Ook begin april verkocht hij aandelen. In totaal incasseerde hij met de verkopen tussen 1 en 29 april 8,7 miljoen euro.

Fornieri is de oprichter en de belangrijkste aandeelhouder van het Luikse farmabedrijf. Vorige week woensdag werd hij door de politie ondervraagd in een zaak van mogelijke handel met voorkennis. Het dossier heeft betrekking op 'dubieuze aankopen' van Mithra-aandelen in de periode eind 2018-begin 2019.

Opvallend: ook bestuurder Jean-Michel Foidart verkocht 20.000 aandelen Mithra op 9 april tegen 27 euro, goed voor een opbrengst van 540.000 euro. Hoewel de transactie bijna een maand geleden plaatsvond, werd die pas op 3 mei aangemeld. De wettelijke termijn om een transactie te melden aan de FSMA is drie werkdagen. Foidart is de co-oprichter van Mithra en Uteron Pharma.

Let's block ads! (Why?)


Fornieri casht ruim 8 miljoen euro op aandelen Mithra - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...