Rechercher dans ce blog

Tuesday, April 27, 2021

Markten Live Recticel: 'Prijsverhogingen tegen historisch hoog tempo' - De Tijd

De chemiegroep waarschuwt voor een tekort aan chemische grondstoffen, met sterke prijsstijgingen als gevolg. Een situatie die nog heel 2021 kan duren.

Mocht u nog twijfelen aan de inflatoire druk die het sterke postpandemische groeiherstel veroorzaakt, dan is de korte update van Recticel een wake-upcall. De chemiegroep waarschuwt voor sterke prijsstijgingen voor polyolen en isocyanaten. Dat zijn twee cruciale chemische basisgrondstoffen voor polyurethaan, dat op zijn beurt de basis vormt voor onder meer de productie van isolatieplaten.

Recticel-CEO Olivier Chapelle verwijst naar 'nieuwe gevallen van overmacht en geplande onderhoudswerken' bij de leveranciers. 'Dat leidt tot aanhoudende aanvoertekorten van polyolen en isocyanaten, die onze leveranciers gebruiken om prijsverhogingen door te voeren aan een historisch hoog tempo.' De prijzen situeren zich nu op recordhoogtes.

We rekenen de duurdere grondstoffen door in overeenkomstige verhogingen van de verkoopprijzen.
Olivier Chapelle
Recticel-CEO

Chapelle zegt de hogere grondstoffenprijzen door te rekenen in 'overeenkomstige verhogingen van de verkoopprijzen'. Snel beterschap verwacht hij niet. 'Naar verwachting zal de situatie zich niet voor het vierde kwartaal van 2021 normaliseren.'

Omdat Recticel de grondstoffenfactuur doorrekent aan de klant, handhaaft Chapelle wel de prognose voor 2021. De lat ligt op een 'aanzienlijke stijging' van de omzet, bij een 30 procent hogere bedrijfswinst. Dat nog zonder rekening te houden met de recente overnamedeals, FoamPartner en Gor-Stal.

Over het eerste kwartaal boekte Recticel jaar op jaar een sterke omzetgroei van 16 procent. Dat is deels te danken aan hogere verkoopsvolumes, maar ook in belangrijke mate aan de vermelde prijsstijgingen. Het aandeel Recticel noteert na een sterke remonte over het voorbije jaar nagenoeg stabiel.

Let's block ads! (Why?)


Markten Live Recticel: 'Prijsverhogingen tegen historisch hoog tempo' - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...