Rechercher dans ce blog

Tuesday, December 12, 2023

Zuivelbedrijf FrieslandCampina schrapt 58 jobs in België - De Standaard

Ontslagronde

© belga

Het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat de komende twee jaar 58 jobs schrappen in België. Het zou gaan om jobs buiten de fabrieken. Wereldwijd verdwijnen 1.800 banen.

Dat meldt het bedrijf dinsdag. Ruim de helft van de 1.800 ontslagen valt in Nederland. Dat moet een jaarlijkse besparing van 400 tot 500 miljoen euro opleveren. De reorganisatie was al in oktober aangekondigd.

In ons land verdwijnen er nu 58 banen, meldt Sarah De Meester, woordvoerder van FrieslandCampina België. De productie zal daarbij gespaard blijven. Het jobverlies valt op de diensten marketing, verkoop en ICT.

De melkreus heeft naast een commerciële zetel in Gent ook nog productiesites in Aalter, Bornem en Lummen. Wellicht zal er op alle vier de Belgische locaties worden geknipt in het personeelsbestand.

Of de afbouw van het personeelsbestand in België met gedwongen ontslagen zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Er zal overleg plaatsvinden met de vakbonden, zegt De Meester. Momenteel werken bij FrieslandCampina in België nog 1.272 werknemers.

Adblock test (Why?)


Zuivelbedrijf FrieslandCampina schrapt 58 jobs in België - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...