Rechercher dans ce blog

Wednesday, December 13, 2023

Tesla moet in VS software van meer dan twee miljoen wagens aanpassen - VRT.be

Tesla moet de software van zijn assistentiesysteem "Autopilot" aanpassen in meer dan twee miljoen voertuigen. Volgens de Amerikaanse toezichthouder NHTSA is het systeem niet veilig genoeg.

De toezichthouder startte al in 2021 een onderzoek naar de Autopilot van de fabrikant van elektrische auto's, na een reeks van aanrijdingen. De National Highway Traffic Safety Administration eiste eerder dit jaar ook meer informatie van Tesla over de nieuwe software die het bedrijf heeft geïntroduceerd.

"Geautomatiseerde technologie is veelbelovend voor een betere veiligheid, maar alleen als het op verantwoorde wijze wordt ingezet. De actie van vandaag is een voorbeeld van het verbeteren van de geautomatiseerde systemen door prioriteit te geven aan veiligheid", meldde de Amerikaanse toezichthouder. Het onderzoek naar Tesla blijft volgens de NHTSA open en de oplossingen van Tesla zullen nauwlettend gecontroleerd worden.

De Autopilot is bedoeld om auto's automatisch binnen hun rijstrook te laten sturen, en om ze te laten versnellen en remmen. Daarnaast kan de geavanceerde versie van de Autopilot helpen bij het wisselen van rijstrook op snelwegen. Volgens de toezichthouder is er echter een verhoogd risico op ongevallen in situaties waarbij het rijhulpsysteem is ingeschakeld en wordt er onvoldoende gezorgd dat bestuurders zelf blijven opletten. Tesla zal via een draadloze verbinding de software van de Autopilot updaten om het probleem op te lossen.

Adblock test (Why?)


Tesla moet in VS software van meer dan twee miljoen wagens aanpassen - VRT.be
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...