Rechercher dans ce blog

Tuesday, December 26, 2023

Nieuwste Apple Watch mag niet meer verkocht worden in VS - De Standaard

technologie

Onder meer de Apple Watch Ultra 2 is voorlopig niet meer te koop in de VS. — © afp

Door een patentkwestie zijn sinds dinsdag in de Verenigde Staten de nieuwste modellen van Apple-smartwatches verboden. Het Witte Huis kon de beslissing van de handelsautoriteit terugdraaien, maar deed dat niet.

De Amerikaanse handelsautoriteit ITC adviseerde op 27 oktober om bepaalde modellen van de Apple Watch te verbieden. Het medische bedrijf Masimo had Apple ervan beschuldigd gebruik te maken van zijn gepatenteerde technologie om het zuurstofgehalte in bloed te meten en kreeg gelijk. Maar daarmee lag de ban nog niet vast: de administratie van president Joe Biden had tot 25 december de tijd om met haar veto de beslissing van de ITC ongedaan kan maken.

“Na diepgaande consultaties” heeft handelsvertegenwoordiger Katherine Tai “beslist om zich niet te verzetten tegen de beslissing van de ITC, die definitief is geworden op 26 december 2023”, aldus de diplomatieke missie voor Handel, die verbonden is aan het Witte Huis.

Apple had al op 18 december aangekondigd de verkoop van de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2 op te schorten als voorzorgsmaatregel voor het geval dat de beslissing van de ITC bevestigd werd. De smartwatches werden niet meer aangeboden op de website van Apple, maar bleven wel nog te koop in winkels en op websites van bijvoorbeeld Amazon en Best Buy. Die laatste blijven de uurwerken verkopen zolang de voorraad strekt. Maar de import ligt nu wel stil.

Apple gaf aan niet akkoord te gaan met de ITC en onderzoekt de nodige gerechtelijke en technologische stappen om de smartwatches opnieuw te kunnen verkopen. De ceo van Masimo, Joe Kiani, zegt dan weer dat Apple bewust patenten geschonden heeft. Beide bedrijven staan al langer lijnrecht tegenover elkaar. Sinds 2020 hebben ze meerdere rechtszaken tegen elkaar aangespannen en voorlopig lijkt het minder bekende bedrijf aan het langste eind te trekken.

Adblock test (Why?)


Nieuwste Apple Watch mag niet meer verkocht worden in VS - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...