Rechercher dans ce blog

Friday, December 8, 2023

Minister Van Peteghem: tijdelijke verlenging krantencontract met bpost is een piste - Het Nieuwsblad

© BELGA

De federale regering bekijkt of het bestaande contract met bpost voor de verdeling van kranten en tijdschriften tijdelijk verlengd kan worden als overgang naar een nieuwe regeling. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vrijdag gezegd in het VRT-radioprogramma “De Ochtend”.

Bron: BELGA

Het kernkabinet zit vrijdagmiddag opnieuw samen over het krantencontract. Het huidige contract met bpost loopt eind dit jaar af. Wat er nadien gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Concurrent PPP won de nieuwe concessie, goed voor 125 miljoen euro overheidssteun, maar de regering lijkt niet zinnens om dat contract te gunnen. 

Het contract met bpost tijdelijk verlengen is volgens Van Peteghem een optie. “Dat is één van de pistes. Dat we, om ervoor te zorgen dat we een zekere overgang hebben, het contract toch nog even verlengen”, stelde de minister. Hij beklemtoont wel dat dit “duidelijk beperkt moet worden in de tijd”.  

Tijdens die overgangsfase zou de regering dan verder bekijken hoe de steun voor de verdeling van kranten in landelijke gebieden en aan vzw’s en andere niet-commerciële organisaties op middellange termijn voortgezet kan worden. Fiscale ondersteuning is een mogelijkheid, maar Van Peteghem wil “vermijden dat we permanente fiscale ondersteuning gaan geven, met weer een aantal extra codes op de belastingbrief”.

Adblock test (Why?)


Minister Van Peteghem: tijdelijke verlenging krantencontract met bpost is een piste - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...