Rechercher dans ce blog

Friday, November 24, 2023

Elia gaat komende vijf jaar bijna 10 miljard euro investeren in ons land - Het Nieuwsblad

© ANP / Peter Hilz

De hoogspanningsbeheerder Elia plant in de periode 2024-2028 voor 9,4 miljard euro aan investeringen in België. Dat blijkt uit een update van de investeringsplannen van de groep.

Bron: BELGA

Eerder was al bekend dat Elia in de gereguleerde periode 2024-2027 6,4 miljard euro gaat investeren in het hoogspanningsnet. Voor de periode 2024-2028 loopt dat op tot 9,4 miljard euro. “Dit is voornamelijk het gevolg van een extra jaar met hoge investeringsuitgaven in 2028 en hogere kosten door schaarsteproblemen en inflatie bij enkele grote projecten”, aldus de groep in een verduidelijking.

Een groot deel van de extra investeringen gaan naar het energie-eiland dat Elia wil bouwen voor onze kust.

De investeringen die Elia plant in Duitsland - waar het bedrijf ook hoogspanning bouwt en beheert - lopen zelfs op tot 20,7 miljard euro de komende vijf jaar.

Adblock test (Why?)


Elia gaat komende vijf jaar bijna 10 miljard euro investeren in ons land - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...