Rechercher dans ce blog

Tuesday, November 28, 2023

Bandenfabrikant Michelin sluit drie Duitse fabrieken - Het Nieuwsblad

© Shutterstock

De Franse bandenfabrikant Michelin wil drie fabrieken in Duitsland sluiten. Het concern wil snoeien in zijn kosten en de Duitse activiteit is niet concurrentieel genoeg, klonk het dinsdag. Door de sluiting verliezen zo’n 1.410 mensen hun baan.

Bron: BELGA

Het gaat om de fabrieken in Karlsruhe, Trier en Homburg. De activiteit zal er geleidelijk worden afgebouwd om eind 2025 volledig te stoppen. Het klantencentrum van Michelin verhuist op zijn beurt van Karlsruhe naar Polen, waardoor 122 bedienden worden getroffen.

Michelin verwijst voor de beslissing naar de toegenomen import van goedkope vrachtwagenbanden uit lageloonlanden. Ook de hogere productiekosten wegen op de concurrentiekracht en het marktaandeel, luidt het. Het bedrijf zet dit jaar 425 miljoen euro opzij om de herstructurering te betalen. Samen met de vakbonden zal er gezocht worden naar alternatieve tewerkstelling op de getroffen sites.

De Duitse industrie heeft het al een tijdje moeilijk, onder meer door de hoge energiekosten en dalende exportvraag.

Adblock test (Why?)


Bandenfabrikant Michelin sluit drie Duitse fabrieken - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...