Rechercher dans ce blog

Tuesday, October 31, 2023

Woonzorgcentrum in Oostende onder verhoogd toezicht: bewoners liggen tot 17 uur lang in bed - De Morgen

NieuwsZorg

Woonzorgcentrum Ons Geluk. Beeld Google Streetview
Woonzorgcentrum Ons Geluk.Beeld Google Streetview

Het woon-zorgcentrum Ons Geluk in Oostende is onder verhoogd toezicht geplaatst. Dat gebeurde na een passage van de Zorginspectie, waarbij enkele cruciale tekorten werden vastgesteld. Het Nieuwsblad kon het inspectieverslag inkijken. Daaruit blijkt onder meer dat bewoners tot 17 uur lang in bed moeten blijven.

Op 9 oktober heeft het departement Zorg het woon-zorgcentrum Ons Geluk aangemaand om te voldoen aan de erkenningsvoorwaarden. Na een inspectie in augustus werd vastgesteld dat er verschillende tekorten zijn in de zorg, zoals het niet kunnen aantonen dat de nodige hulp geboden werd bij de dagelijkse verzorging. Een andere oorzaak is dat er tekorten zijn rond medicatie, er geen permanentie is en er een tekort aan medewerkersreactivering is. Verder zijn er heel wat andere elementen in het inspectieverslag. Zo blijkt er een doordringende urinegeur te hangen.

Oplossingen

Het rusthuis werd half oktober al onder verhoogd toezicht geplaatst en moest binnen de vijftien dagen na ontvangst van de aanmaning een remediëringsplan insturen bij het departement Zorg. In dat plan moet het voor elk tekort acties omschrijven die het gaat nemen en het tijdspad waarbinnen de tekorten moeten opgelost zijn. Het departement Zorg heeft intussen het remediëringsplan aanvaard en zal het nu verder opvolgen.

Woonzorgcentrum Ons Geluk is een kleinschalig woon-zorgcentrum binnen de groep Care Ion. Aan Het Nieuwsblad meldt de directie van Care Ion dat de problemen uit het inspectieverslag al grotendeels opgelost zijn. Volgens hen gaan de tekorten die in het inspectieverslag worden benoemd om een momentopname of een structureel personeelstekort in de hele sector.

Adblock test (Why?)


Woonzorgcentrum in Oostende onder verhoogd toezicht: bewoners liggen tot 17 uur lang in bed - De Morgen
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...