Rechercher dans ce blog

Wednesday, October 18, 2023

Verlies in Brussel loopt op - Beursduivel

(ABM FN) Het verlies in Brussel liep woensdagmiddag op. Rond twee uur daalde de Bel20 index met 0,6 procent naar 3.496 punten.

In de sterindex was Proximus de enige stijger met een koerswinst van 0,5 procent. Elia en KBC cirkelden rond de slotkoers van dinsdag. Verschillende analisten verlaagden woensdag hun koersdoel voor KBC, in aanloop naar de kwartaalcijfers.

UCB kreeg van de FDA tweemaal groen licht, voor Bimzelx en Zilucoplan, maar hieraan kleven wel een paar tegenvallers. Opvallend is volgens UBS het vermelden van een bijsluiter bij Bimzelx voor zelfmoordgedachten en suïcidaal gedrag. Dit ontbreekt in andere IL-17-medicijnen zoals Taltz en Cosentyx. Na een positieve start, noteerde het aandeel UCB woensdagmiddag 1,3 procent lager.

Cofinimmo daalde met 1,6 procent en Melexis met 2,5 procent. In Amsterdam noteerde ASMI en ASML ook in het rood, na een tegenvallende kwartaalupdate van ASML.

Tegenvallende omzetcijfers en een voorzichtige outlook wogen zwaar op de koers van Barco en het aandeel leverde 14,7 procent in. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Barco van 28,40 naar 26,50 euro, met nochtans een handhaving van het koopadvies.

Intervest steeg mt 35 procent na een overnamebod van TPG van 21,00 euro per aandeel. Degroof Petercam adviseerde om het bod, dat fair is, te accepteren.?
Atenot steeg 4,6 procent, maar Biotalys verloor 5,5 procent. 

Hyloris won 2,0 procent nadat de FDA goedkeuring gaf voor Maxigesic IV, maar IBA daalde 0,7 procent, ondanks het binnenhalen van een nieuwe opdracht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Adblock test (Why?)


Verlies in Brussel loopt op - Beursduivel
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...