Rechercher dans ce blog

Thursday, July 27, 2023

Zaterdag al zeker 28 Ryanair-vluchten geschrapt op luchthaven van Charleroi - VRT.be

Als gevolg van een nieuwe staking van de Ryanair-piloten dit weekend, schrapt de luchtvaartmaatschappij al zeker 28 vluchten op zaterdag. Zo blijkt uit een eerste overzicht van de luchthaven van Charleroi.

Het gaat onder meer om de heen- en terugvluchten naar Nîmes, Bologna, Napels, Lissabon, Carcassonne, Alicante en Boekarest. Ook voor zondag is sprake van voorlopig 28 vluchten die geschrapt worden, maar het aantal kan nog veranderen. Het aantal geschrapte vluchten ligt op dit moment lager dan bij de vorige staking eerder deze maand.

De staking treft enkel Ryanair-vluchten die uitgevoerd worden door Belgische piloten. Andere vluchten van de luchtvaartmaatschappij gaan wel door zoals gepland. De reizigers wordt aangeraden om regelmatig de website te checken om te zien of er iets aan hun situatie is veranderd. Ryanair is verplicht om kosteloos een andere vlucht aan te bieden. Als die niet past, kan de klant zijn geld terugvragen.

Bij een vorige actie midden deze maand werden 120 vluchten geschrapt. Meer dan 20.000 reizigers werden getroffen.

Recht op schadevergoeding?

Als de luchtvaartmaatschappij een vlucht annuleert of er is meer dan drie uur vertraging, heb je als passagier recht op een vergoeding, bovenop het terugbetaalde ticket. Die extra compensatie ligt tussen 250 en de 600 euro, afhankelijk van de lengte van het traject, en krijg je alleen als je vlucht minder dan 14 dagen op voorhand wordt geschrapt.

Daarnaast heb je ook recht op:

  • Informatie. De luchtvaartmaatschappij moet je schriftelijk op de hoogte brengen. Dat kan per mail, per sms of zelfs met een push bericht. De regels voor de schadevergoeding en de bijstand waar je recht op hebt, moeten ook duidelijk vermeld worden samen met de gegevens van instantie die de regels controleert.
     
  • Bijstand. Je hebt het recht om te kiezen voor een andere vlucht (of retourvlucht) zodra dat kan. Je kan ook kiezen voor een terugbetaling van het ticket binnen de 7 dagen, wanneer de verplaatsing nutteloos is geworden door de vertraging. 
     
  • Opvang. De luchtvaartmaatschappij moet je een verfrissing aanbieden en maaltijden. Als het nodig is, moet de maatschappij ook een verblijf en transfers aanbieden. Je hebt ook recht op twee gratis telefonische oproepen (of telexen, faxen, e-mails) in afwachting van een latere vlucht.

Adblock test (Why?)


Zaterdag al zeker 28 Ryanair-vluchten geschrapt op luchthaven van Charleroi - VRT.be
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...