Rechercher dans ce blog

Sunday, July 9, 2023

Yellen is 'optimistisch' over Amerikaans-Chinese relaties - De Morgen

Nieuws

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.Beeld AP

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, is ‘optimistisch’ dat de betrekkingen tussen Peking en Washington voortaan vlotter kunnen verlopen. De onderlinge relaties hebben ‘een stevigere basis’ gekregen, zo verklaarde ze aan het eind van haar vier dagen durende bezoek aan China.

Yellen was donderdag naar Peking afgereisd voor een ontmoeting met verschillende regeringsfunctionarissen, onder wie eerste minister Li Qiang. Het doel van de reis is om de spanningen tussen de twee grootmachten te verminderen.

“Over het algemeen denk ik dat mijn bilaterale ontmoetingen - die gespreid over twee dagen in totaal een tiental uur duurden - een stap voorwaarts betekenen in onze inspanningen om de relaties tussen de VS en China een stevigere basis te geven”, zegt Yellen op een persconferentie in de Amerikaanse ambassade.

Yellen beklemtoont dat ze tijdens haar gesprekken heeft aangedrongen op samenwerking en uitwisseling.

Gezamenlijke relatie op verantwoorde wijze beheren

“Beide naties hebben de plicht om deze relatie op verantwoorde wijze te beheren, om een manier te vinden om samen te leven en de wereldwijde welvaart te delen”, vervolgt de minister. “We denken dat de wereld groot genoeg is om onze beide landen welvarend te laten zijn.”

De regering-Biden levert duidelijke inspanningen om de gespannen betrekkingen met China beter te laten verlopen. Enkele weken geleden had ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, een bezoek aan China gebracht.

Adblock test (Why?)


Yellen is 'optimistisch' over Amerikaans-Chinese relaties - De Morgen
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...