Rechercher dans ce blog

Wednesday, July 5, 2023

Tot 1.200 km rijden na 10 minuten laden: Toyota claimt doorbraak in solid state-accu voor EV's - Hardware.Info

Toyota beweert een technologische doorbraak te hebben bereikt waardoor het gewicht, de afmetingen en de kosten van accu’s voor elektrische voertuigen kunnen worden gehalveerd. De Japanse fabrikant is er naar eigen zeggen namelijk in geslaagd om het productieproces van solid state-accu’s te vereenvoudigen, wat de laadtijd aanzienlijk kan verlagen en de actieradius tegelijkertijd kan verhogen.

Zo meent Keiji Kaita, hoofd van Toyota’s R&D-divisie voor koolstofneutraliteit, dat het bedrijf een solid state-accu kan vervaardigen die een bereik van 1.200 kilometer heeft en na maximaal tien minuten moet zijn opgeladen. Toyota verwacht tegen 2027, 2028 in staat te zijn om de eerste accu’s met deze technologie te produceren.


Met zijn lithium-ion-batterij van 71,4 kWh heeft de Toyota bZ4X een geschat bereik van maximaal 516 km.

Solid state-accu's worden al enige tijd beschouwd als een potentiële vervanger voor lithium-ion. Naast kortere laadtijden en hogere capaciteiten moet er ook minder risico zijn op brand. Tot dusver leek het echter niet interessant om de technologie op de markt te brengen vanwege het complexe productieproces en de hogere kosten.

Bronnen: Financial Times, The Guardian

Adblock test (Why?)


Tot 1.200 km rijden na 10 minuten laden: Toyota claimt doorbraak in solid state-accu voor EV's - Hardware.Info
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...