Rechercher dans ce blog

Monday, July 24, 2023

Spotify verhoogt de prijzen: abonnementen 1 tot 3 euro duurder per maand - De Morgen

NieuwsMuziek

null Beeld Shutterstock / Primakov
Beeld Shutterstock / Primakov

Spotify verhoogt zijn prijzen. Wie muziek beluistert via de streamingdienst, gaat daar maandelijks 1 tot 3 euro meer voor moeten betalen. Een standaardabonnement kost voor nieuwe abonnees nu 10,99 euro. Wie al abonnee is, wordt eerst via mail op de hoogte gebracht.

Een standaardabonnement voor Spotify kost al jaren net geen 10 euro, maar nu verhoogt het muziekplatform dan toch zijn prijzen. “Sinds onze lancering is het marktlandschap blijven evolueren. Om te kunnen innoveren en om waarde te blijven leveren aan fans en artiesten, veranderen we onze prijzen”, zegt Spotify in een mededeling.

Voor een Spotify Premium Individual-abonnement komt er 1 euro bij: de prijs gaat van 9,99 naar 10,99 euro per maand. Er komt 2 euro bij voor wie het Duo-abonnement met iemand deelt en het Family-abonnement wordt 3 euro duurder. Een Student-abonnement krijg je vanaf nu voor 5,99 euro. Eerder was dat 4,99 euro.

Wie vandaag een abonnement met de streamingdienst afsluit, krijgt meteen die nieuwe prijzen te zien. Voor wie al abonnee is, gaat de prijsverhoging pas later in. Zij krijgen eerst nog een mail met informatie over de nieuwe prijzen. Daarna volgt een maand waarin zij kunnen beslissen om hun abonnement eventueel op te zeggen. Doen ze dat niet, dan zullen de nieuwe prijzen ook voor hen gelden. Meer informatie over de nieuwe prijzen zijn te vinden op de website van Spotify.

De prijsstijging, de eerste in twaalf jaar voor het basis premium-abonnement, komt niet helemaal als een verrassing nadat verschillende andere streamingdiensten ook al hun prijzen hebben verhoogd. Apple was vorig jaar in oktober de eerste, gevolgd door Amazon in januari. Deze maand kondigden Tidal en YouTube Music Premium een prijsverhoging aan van telkens één dollar voor een basisabonnement.

Adblock test (Why?)


Spotify verhoogt de prijzen: abonnementen 1 tot 3 euro duurder per maand - De Morgen
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...