Rechercher dans ce blog

Thursday, June 8, 2023

Voormalige Opelfabriek in Antwerpen krijgt nieuw leven: Beerens opent showroom voor tweedehandswagens - VRT.be

De Antwerpse autohandelaar Erwin Beerens heeft een grote showroom voor tweedehandswagens geopend in de oude Opelfabriek op de Luchtbal in Antwerpen. Daarachter bouwen ze een fabriek om op grote schaal tweedehandswagens te herstellen en klaar te maken voor verkoop of leasing. Nadat de Opelfabriek eind 2010 definitief sloot, stond het gebouw leeg.

De oude Opelfabriek dichtbij de Noorderlaan in Antwerpen krijgt een nieuwe bestemming. De Antwerpse auto-ondernemer Erwin Beerens zal er voortaan tweedehandswagens tonen. "We zijn fier dat we nieuw leven kunnen geven aan de autofabriek. Het gebouw staat al lang leeg", zegt Beerens. 

Binnen twee jaar zou de fabriek achter de showroom klaar zijn. Daar zal Beerens tweedehandswagens weer in goede staat stellen, of "refurbishen" zoals hij het zelf noemt. En dat op grote schaal: "We willen zo'n 100.000 auto's per jaar een tweede leven geven", klinkt het. Beerens mikt op 500 werknemers vanaf de fabriek klaar is.

Een nieuw leven voor de fabriek en zo'n 100.000 wagens per jaar

Erwin Beerens, auto-ondernemer

"Het is een unieke locatie hier. Zo'n grote site, want we staan op een perceel van 100.000 vierkante meter, vind je niet zomaar aan de rand van een grootstad", voegt Beerens toe. De autohandelaar bouwt nog drie extra verdiepingen, waar nog 40.000 vierkante meter bijkomt als kantoorruimte. 

Elektrische tweedehandswagens?

Het autolandschap evolueert: wat met elektrische wagens in het tweedehandscircuit? "Daar hebben we nog niet veel ervaring mee. We zijn mensen technisch aan het opleiden om dat verder uit te zoeken", zegt Beerens. "Batterijen van elektrische auto's vervangen, zal te duur zijn vrees ik. Dan gaan we eerder de auto ontmantelen voor onderdelen in plaats van een nieuwe batterij te plaatsen", klinkt het.

Erwin Beerens.

Adblock test (Why?)


Voormalige Opelfabriek in Antwerpen krijgt nieuw leven: Beerens opent showroom voor tweedehandswagens - VRT.be
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...