Rechercher dans ce blog

Saturday, April 22, 2023

Directie Delhaize zet opnieuw deurwaarder in om geblokkeerde winkels te openen - VRT.be

De directie van Delhaize heeft vandaag opnieuw een deurwaarder ingezet om winkels te openen die door de vakbonden geblokkeerd werden. Dat stelt VRT NWS vast bij twee Gentse supermarkten. Op verschillende plaatsen in het land worden supermarkten van Delhaize geblokkeerd door de vakbonden. Het overleg zit muurvast, al is er vanmiddag opnieuw bemiddeling gepland.

Er is al weken sociale onrust bij supermarktketen Delhaize. De directie wil alle winkels die nog in eigen beheer zijn verzelfstandigen, maar dat zien de vakbonden niet zitten. Zij vrezen slechtere werkomstandigheden. De vakbonden voeren daarom regelmatig actie door winkels (in eigen beheer) en distributiecentra te blokkeren. Sociaal overleg heeft tot nog toe weinig opgeleverd. Sinds begin deze week is er een bemiddelaar aangesteld, maar ook dat heeft het overleg nog niet uit het slop getrokken.

"We willen het overleg een kans geven", benadrukt Veerle Verleyen van de christelijke vakbond ACV aan VRT NWS, "maar dat wil niet zeggen dat er geen acties meer kunnen gevoerd worden".

Gisteren vernietigde een rechter nog een eerder vonnis in kort geding, waardoor actievoeren in 20 Delhaize winkels in Antwerpen verboden werd. Het is niet duidelijk of het personeel van die Antwerpse winkels nu ook meteen actie zullen voeren.

Deurwaarders

Vanmorgen waren er stakingsposten aan enkele Delhaizevestigingen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Volgens Delhaize zelf zijn er ook enkele supermarkten in Brussel en Wallonië gesloten. Twee vestigingen van Delhaize in Gent zijn heropend door een deurwaarder. Dat kon VRT NWS ter plaatse vaststellen. Het gaat om die van Ledeberg en die aan de Watersportbaan.

Delhaize had eerder vandaag al laten weten dat ze overwogen om opnieuw deurwaarders in te schakelen om winkels open te houden. "Als we merken dat er veel werkwilligen zijn in een winkel en die de winkel willen openen, kunnen we opnieuw deurwaarders inzetten", zei Roel Dekelver van Delhaize eerder vandaag. "We willen uiteraard dat alle winkels open zijn en open blijven. Zodat klanten kunnen winkelen, onze medewerkers kunnen werken en onze leveranciers hun producten kunnen leveren."

In de namiddag is er nieuw overleg gepland met de directie en de bemiddelaar. Voorlopig zit de situatie muurvast.

Adblock test (Why?)


Directie Delhaize zet opnieuw deurwaarder in om geblokkeerde winkels te openen - VRT.be
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...