Rechercher dans ce blog

Wednesday, March 29, 2023

Leveranciers saboteren energiedelen - De Morgen

NieuwsEnergie

Illustratiebeeld. Beeld David Legreve
Illustratiebeeld.Beeld David Legreve

Wie van plan is om energie te delen met de buurman of ­familie, doet dat niet kosteloos. ­Intussen rekenen al vijf energieleveranciers ­hoge administratiekosten aan wanneer ze weten dat je gaat energiedelen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

Energiedelen is de voorbije maanden zwaar gepromoot door de Vlaamse overheid, energie­minister Zuhal Demir (N-VA) maar ook door netbeheerder Fluvius. Wie zonnepanelen heeft liggen en stroom op overschot heeft, kan die via het systeem van ‘energiedelen’ verkopen aan zijn buurman of aan familie. De prijs daarvan onderhandelen ze onder elkaar.

Maar intussen rekenen al vijf energieleveranciers kosten aan voor wie meldt dat hij gaat energiedelen, zo stelde de VREG vast, de Vlaamse energiewaakhond. Bij Mega gaat het, net als bij Luminus, om 150 euro, Eneco vraagt 60 euro en ook bij Dats 24 en ­Octa+Energie moet je extra betalen.

N-VA en CD&V zijn erg ontstemd, en gewagen van sabotage. “Als je die kosten vraagt, aan zowel koper als verkoper, ben je de boel bewust aan het afblokken”, klinkt het. Ze eisen dat de VREG de zaak onderzoekt. De betrokken energieleveranciers blijven er intussen bij dat de aangerekende kosten wel in ­verhouding staan tot de inspanningen die ze moeten doen.

Adblock test (Why?)


Leveranciers saboteren energiedelen - De Morgen
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...