Rechercher dans ce blog

Tuesday, December 20, 2022

Elon Musk kondigt vertrek aan als Twitter-baas na poll, "zodra iemand gek genoeg is om mij te vervangen" - VRT.be

"Zodra ik iemand heb gevonden die gek genoeg is om mij te vervangen, zet ik een stap terug." Dat zegt Twitter-baas Elon Musk nadat hij op het socialemediaplatform zelf een peiling had gehouden over zijn toekomst als hoofd van het bedrijf. 57,5 procent koos in die poll voor zijn vertrek. Eind oktober kocht hij de berichtendienst voor 44 miljard dollar. De hamvraag is of een nieuwe CEO rust kan brengen voor het platform.

Eerder deze week organiseerde de flamboyante miljardair zelf een peiling over zijn toekomst aan het hoofd van het socialemediabedrijf. Een meerderheid van 57,5 procent van de ruim 17 miljoen stemmers koos voor zijn vertrek als baas van Twitter.

Bij de lancering van de - overigens onwetenschappelijke - poll had Musk verzekerd dat hij zich aan de uitslag ervan zou houden, maar het bleef lange tijd stil. Gisteren leek hij dan weer in een reeks reacties op tweets te insinueren dat de uitslag is vertekend door de deelname van "bots" aan het stemproces.

Nu geeft hij dan toch aan te vertrekken "zodra ik iemand gek genoeg vind om de job te nemen", schrijft hij - uiteraard - op Twitter.

De Amerikaanse nieuwszender CNBC schreef evenwel dat Musk al actief op zoek was naar een opvolger voor zichzelf, lang voor hij de peiling lanceerde. Vorige maand gaf hij al aan dat hij op termijn de dagelijkse leiding van de berichtendienst Twitter aan iemand anders wilde overdragen.

Het wordt hoe dan ook geen eenvoudige klus om een opvolger te vinden. Enkele dagen geleden liet Musk nog weten dat "niemand die de job echt wil, in staat zou zijn om Twitter draaiende te houden". Tegelijk moet die mogelijke opvolger "echt wel van pijn houden".

Wie ook Musk opvolgt voor de dagelijkse leiding, als eigenaar zal de ondernemer nog altijd een stevige vinger in de pap te brokken hebben. Een van de eerste zaken die hij deed na de overname van het medium, was de volledige raad van bestuur vervangen. Tegelijk wil hij door "software en server teams" te leiden, betrokken blijven bij het bedrijf.

Brengt nieuwe CEO rust?

Het is afwachten of een nieuwe CEO voor Twitter ook rust kan terugbrengen naar het medium. Sinds de overname door Musk is het een wilde rit geweest: de flamboyante ondernemer kondigde de ene na de andere verandering aan. En voerde die in sommige gevallen ook meteen door.

Zo voerde hij een betalingssysteem in om een "blauw vinkje" te kunnen kopen. Het vinkje stond tot dan voor authenticiteit, enkel onder bepaalde voorwaarden kon je het krijgen. Meteen na de lancering van de verkoop, stak het ene na het andere valse profiel de kop op. Waarop Musk het betaalsysteem tijdelijk weer afvoerde om het wat later opnieuw te proberen.

Daarnaast voerde hij recent nog plots in dat Twitterprofielen niet meer naar andere sociale media mogen verwijzen. Hij bediende zich ook meermaals van peilingen bij het nemen van controversiële beslissingen, zoals bijvoorbeeld het ongedaan maken van de schorsing van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump op het platform.

Meer zelfs eerder deze week beloofde hij voortaan bij elke nieuwe bijsturing een peiling te houden.

Adblock test (Why?)


Elon Musk kondigt vertrek aan als Twitter-baas na poll, "zodra iemand gek genoeg is om mij te vervangen" - VRT.be
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...