Rechercher dans ce blog

Tuesday, November 15, 2022

Spoorbonden dreigen met nieuwe staking op 29 november - VRT NWS

Het vakbondsfront bij de spoorwegen wil op dinsdag 29 november een nieuwe staking organiseren. Dat melden ACOD Spoor, ACV Transcom en VSOA Spoor in een persbericht. De vakbonden vinden dat er te weinig geïnvesteerd wordt bij NMBS en Infrabel en vragen dringend oplossingen voor het personeelstekort bij het spoor.

Na de stakingsactie op 5 oktober hebben de spoorbonden een nieuwe stakingsaanzegging ingediend. Concreet dreigen ze met een actie van 28 november vanaf 22 uur tot 29 november 22 uur.

De vakbonden hekelen een tekort aan investeringen bij NMBS en Infrabel. Ze vinden de investeringsvoorstellen die nu op tafel liggen "ontoereikend om een volwaardige dienstverlening te kunnen aanbieden aan de reizigers". "Er zijn bijvoorbeeld nog te veel drempels voor mensen met een handicap om op een normale manier gebruik te maken van de trein", zegt Günther Blauwens van de socialistische vakbond ACOD.

Een tweede reden voor de stakingsaanzegging is het personeelstekort bij het spoor. "Dat tekort is onhoudbaar en weegt niet alleen op de medewerkers zelf, maar op hun gezinnen", aldus Blauwens. 

Adblock test (Why?)


Spoorbonden dreigen met nieuwe staking op 29 november - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...