Rechercher dans ce blog

Tuesday, September 27, 2022

Peter Devlies wordt de nieuwe ceo van Argenta - De Standaard

De Vlaming Peter Devlies, tot voor kort ceo van Axa Bank België, zal Marc Lauwers opvolgen aan de top van Argenta.

Aan de opvolging van Lauwers wordt achter de schermen al een tijdje gewerkt. Lauwers gaf eerder al aan dat 2022 zijn laatste volledige kalenderjaar als ceo bij Argenta zou zijn. Hij bekleedt die functie sinds september 2016. Zijn carrière in de banksector begon in 1986 bij het toenmalige BAC, dat later opging in Dexia en Belfius.

Devlies heeft bijna dertig jaar ervaring in de banksector. Hij was de afgelopen jaren vooral bekend als ceo van AXA Bank. Eerder was hij uitvoerend bestuurder bij Bank J. Van Breda & co. en het toenmalige ABK bank.

Woonkredieten

Devlies had bij Axa Bank een sterk team dat sterke commerciële prestaties neerzette, zowel in woonkredieten als in beleggingsproducten. Het netwerk van zelfstandige agenten ging onder Devlies ook meer inzetten op advies in plaats van klassieke transacties. Devlies had pech dat zijn aandeelhouder, de Franse verzekeraar Axa, besloot de Belgische bank aan de coöperatieve bank Crelan te verkopen. Het management van Crelan bleef als overnemer op de managementposities zitten, waardoor de top van Axa Bank te horen kreeg dat er voor hen geen plaats was bij Crelan.

De verantwoordelijke risicobeheer behield wel zijn post, omdat de toezichthouder, die geen oneindig vertrouwen had in het fusieproject, dat eiste. Tijdens het aanslepend fusieproces verloor Axa Bank verschillende goede kaderleden. Velen zochten elders hun heil. Dat had ook te maken met de grote cultuurverschillen tussen beide banken. Axa was veel meer participatief ingesteld dan het nog erg traditionele Crelan.

Devlies zelf trok naar de London Business School om zich te verdiepen in thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor Argenta komt het dus goed uit dat Devlies beschikbaar was.

Bij Argenta werd Inge Ampe als mogelijke interne kandidate gezien, maar uiteindelijk viel de keuze op Devlies, die naast bancaire ervaring ook beslagen is in veranderingsprocessen.

Argenta is in Vlaanderen na KBC de grootste bank voor particulieren. De bank is niet actief in de bedrijvenmarkt.

Adblock test (Why?)


Peter Devlies wordt de nieuwe ceo van Argenta - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...