Rechercher dans ce blog

Friday, August 12, 2022

Na rechtszaken in de VS stopt Johnson & Johnson ook wereldwijd met talkpoeder en schakelt over op maïszetmeel - VRT NWS

Johnson & Johnson stopt wereldwijd met de verkoop van traditioneel babypoeder op basis van talk. Voortaan zal het farmabedrijf alleen nog babypoeder maken op basis van maïszetmeel. De aankondiging komt er nadat het bedrijf twee jaar geleden in de Verenigde Staten al stopte met de verkoop van traditioneel talkpoeder, nadat het ervan beschuldigd werd dat het poeder kankerverwekkend zou zijn. De producent houdt vol dat dit niet geval is.

Wie talkpoeder zegt, denkt meteen aan de verzorging van babybilletjes. En deelnemers van de Dodentocht zullen het vanavond misschien ook gebruiken om blaren te voorkomen. Maar wie het traditionele talkpoeder wil kopen, zal dat vanaf volgend jaar niet meer van het merk Johnson & Johnson kunnen kopen.

De Amerikaanse farmareus heeft net aangekondigd dat hij zal stoppen met de productie en de verkoop van talkpoeder. “Als onderdeel van een wereldwijde portfoliobeoordeling hebben we de commerciële beslissing genomen om over te stappen op volledig maïszetmeel gebaseerd babypoeder”, klinkt het in de aankondiging.

De nieuwe aankondiging komt er nadat het bedrijf twee jaar geleden in Amerika stopte met de verkoop van het aloude product, omdat de vraag naar het product er sterk afgenomen was. 

In de VS is Johnson & Johnson verwikkeld in duizenden rechtszaken, met vrouwen die zeggen dat ze eierstokkanker hebben gekregen omdat ze jarenlang talkpoeder van het bedrijf hadden gebruikt. 

Volgens de vrouwen zou er asbest in het poeder hebben gezeten. De talk die Johnson & Johnson gebruikt wordt namelijk gedolven in mijnen en bevindt zich vaak in dezelfde aardlagen als asbest. 

J&J blijft ontkennen

Het Amerikaanse persbureau Reuters meldde in 2018 dat Johnson & Johnson er al tientallen jaren van op de hoogte was dat hun talkpoeder sporen van asbest bevatte. Het bedrijf zou die informatie altijd onder de pet hebben gehouden. Door de onthulling verloor Johnson & Johnson toentertijd 10 procent, oftewel 40 miljard dollar, aan beurswaarde.

Johnson & Johnson heeft echter altijd volgehouden dat er geen asbest in het talkpoeder zit en bestempelt de aantijgingen als desinformatie. Ook nu, nu het bedrijf de wereldwijde verkoop van talkpoeder stopzet, blijft het bedrijf bij zijn standpunt. “Johnson’s babypoeder is veilig, bevat geen asbest en veroorzaakt geen kanker”, klinkt het stellig.

Adblock test (Why?)


Na rechtszaken in de VS stopt Johnson & Johnson ook wereldwijd met talkpoeder en schakelt over op maïszetmeel - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...