Rechercher dans ce blog

Wednesday, June 22, 2022

Zomeruittocht begint in mineur: deze impact wordt verwacht door de stakingen bij Brussels Airlines en Ryanair - VRT NWS

Er staan de Belgische luchtvaart enkele turbulente dagen te wachten. Van morgen tot en met zaterdag leggen de piloten en het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines het werk neer, waarbij zo’n 315 vluchten zouden worden getroffen. Ryanair staakt dan weer van vrijdag tot en met zondag, wat tot nu toe bijna 254 geannuleerde vluchten zou betekenen.

Brussels Airlines

Uit onvrede met de hoge werkdruk staken de piloten en het cabinepersoneel van Brussels Airlines morgen 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni. De piloten zijn ook ontevreden omdat de directie niet tegemoet komt in hun vraag om het zogenoemde “cafetariaplan”, een budget voor extralegale voordelen, te indexeren. Daarnaast zouden er klachten zijn over betalingen die niet correct worden uitgevoerd en werkroosters die te laat worden gepubliceerd.

De komende drie dagen staan momenteel 525 vluchten gepland. Daarvan zouden zo’n 315 vertrekkende en aankomende vluchten, waarvan 38 langeafstandsvluchten, worden geschrapt. Het zou om en bij de 40.000 reizigers treffen. De luchtvaartmaatschappij schat dat ongeveer 40 procent van het oorspronkelijke vluchtprogramma wel kan doorgaan.

Iedereen die een vlucht heeft geboekt, wordt gecontacteerd door Brussels Airlines, ongeacht de vlucht doorgaat of niet. De maatschappij vraagt daarom om contactgegevens bij de boeking na te kijken, zodat ze getroffen passagiers onmiddellijk kunnen bereiken. Passagiers die geboekt hebben via een (online) reisagentschap of een tour operator, wordt gevraagd om het agentschap rechtstreeks te contacteren, zo staat te lezen op hun website.

Ryanair

De piloten en het cabinepersoneel van Ryanair leggen eveneens het werk neer. Zij doen dat op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Bij de Ierse lagekostenmaatschappij heerst onvrede over mislukte onderhandelingen over een nieuwe cao. De vakbonden klagen aan dat er geen respect is voor de Belgische arbeidswetgeving, en dat een personeelsdienst in ons land ontbreekt.

Intussen is Ryanair begonnen met vluchten te annuleren. Officiële communicatie vanuit de maatschappij blijft voorlopig uit, maar de woordvoerster van Charleroi Airport heeft alvast weet van 254 geannuleerde heen- en terugvluchten in Charleroi. Alleen al voor de vertrekkende vluchten zouden er daardoor 21.000 passagiers worden getroffen. 

Volgens Brussels Airport zou het in Zaventem dan weer gaan om een tiental annuleringen per dag (telkens 5 heen- en 5 terugvluchten), voor vrijdag en zaterdag. Voor zondag zijn er nog geen aantallen bekend.

Adblock test (Why?)


Zomeruittocht begint in mineur: deze impact wordt verwacht door de stakingen bij Brussels Airlines en Ryanair - VRT NWS
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...