Rechercher dans ce blog

Wednesday, June 1, 2022

Nederland overweegt om prijs van pakje sigaretten te verhogen tot 47 euro - Het Nieuwsblad

 

 ©  Shutterstock

De Nederlandse staatssecretaris Maarten Van Ooijen wil de prijs van een pakje sigaretten verhogen tot 47 euro. Die prijsverhoging zou stapsgewijs moeten gebeuren, pas tegen 2040 zou de prijs dus zo hoog kunnen komen te staan. Dat meldt De Telegraaf.

ltoBron: De Telegraaf

Momenteel kost een pakje sigaretten in Nederland zo’n 8 euro, dat is ongeveer de prijs die de Belgen ook betalen. Maar in het Nederlands regeerakkoord staat dat de prijs van zo’n pakje verhoogd mag worden naar 10 euro. Van Ooijen zou een prijsstijging tot 47 euro tegen 2040 willen invoeren om het roken te ontmoedigen.

Om zijn voorstel kracht bij te zetten, haalde Van Ooijen het Australische voorbeeld aan. Daar kost een pakje sigaretten namelijk 25 euro. Als je dus elke dag een volledig pak sigaretten rookt, ben je op een jaar tijd dus meer dan 9.000 euro kwijt. De hoge prijzen in Australië zouden wel effect hebben want het percentage rokers daalde al van 25 naar 11 procent op dertig jaar tijd.

Adblock test (Why?)


Nederland overweegt om prijs van pakje sigaretten te verhogen tot 47 euro - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...