Rechercher dans ce blog

Sunday, January 23, 2022

Gent heeft nieuwe 'eenhoorn': bedrijf dat online eten bestellen eenvoudig maakt - Het Nieuwsblad

Jelte Vrijhoef, Jan Hollez, Zhong Xu en Jérôme Laredo, medeoprichters van Deliverect 

Jelte Vrijhoef, Jan Hollez, Zhong Xu en Jérôme Laredo, medeoprichters van Deliverect  — ©  IF

Gent -

Gent heeft een nieuwe ‘eenhoorn’. Deliverect, het bedrijf van Gentenaars Zhong Xu en Jan Hollez dat het online bestellen van eten eenvoudiger maakt, is sinds kort meer dan één miljard euro waard.

Sander Luyten

“We willen de Spotify van de horecawereld worden”, vertelde Xu in het voorjaar van 2021 aan De Gentenaar. Deliverect is goed op weg: verschillende kantoren wereldwijd, honderden personeelsleden en een klantenbestand met daarin kleine zelfstandigen, maar ook grote ketens als KFC, Burger King en Taco Bell.

En sinds kort is het bedrijf 1,4 miljard euro waard. Dat schrijft zakenkrant De Tijd. Door nog eens 132 miljoen euro aan kapitaal op te halen bij investeerders, is het bedrijf meer dan een miljard euro waard, waardoor het de bijnaam ‘eenhoorn’ of ‘unicorn’ krijgt. Slechts drie andere Belgische bedrijven hebben ook die titel, waaronder Team.blue, dat begon als het Gentse bedrijf Combell van Jonas Dhaenens.

Wat maakt Deliverect zo succesvol? “Voor elk platform moest een restaurant een aparte tablet gebruiken om de bestellingen te regelen. Dat maakt het heel ingewikkeld voor het personeel”, vertelde Xu eerder aan De Gentenaar. “De software van Deliverect bundelt al die verschillende bestellingen en stuurt ze naar één kassasysteem. Daardoor gebeuren er minder fouten en is er meer tijd voor de bestellingen zelf.”

Omzet- en winstcijfers geeft Deliverect niet, maar de volumes spreken volgens zakenkrant De Tijd voor zich: “Vorig jaar rondde het de kaap van 100 miljoen bestellingen (sinds de oprichting in 2018), goed voor een transactiewaarde van 3 miljard dollar, een stijging van 550 procent. Daar komen elke week 1,5 miljoen bestellingen bij. Het aantal klanten steeg het voorbije jaar van 8.000 naar 20.000 in 30 landen”.

INFO: www.deliverect.com

Adblock test (Why?)


Gent heeft nieuwe 'eenhoorn': bedrijf dat online eten bestellen eenvoudig maakt - Het Nieuwsblad
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...