Rechercher dans ce blog

Tuesday, January 18, 2022

21 procent meer covidpatiënten in de ziekenhuizen - De Standaard

Er liggen momenteel 2.417 covidpatiënten in onze ziekenhuizen, een stijging van 21 procent tegenover een week geleden. Het aantal nieuw geregistreerde besmettingen steeg in dezelfde periode met 27 procent. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er liggen momenteel 2.417 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een stijging met 21 procent in vergelijking met een week geleden. Het aantal patiënten dat intensieve zorgen nodig heeft, blijft wel verder dalen en ligt nu op 391 (-13 procent).

Gemiddeld waren er de jongste zeven dagen 218 ziekenhuisopnames, een stijging met 21 procent in vergelijking met een week eerder.

Ook het gemiddeld aantal besmettingen blijft verder doorstijgen. Tussen 9 en 15 januari waren dat er gemiddeld 27.761 per dag, 27 procent meer dan de week voordien. Het gemiddeld aantal overlijdens steeg in dezelfde periode met 15 procent tot 20,6 per dag.

De positiviteitsgraad blijft verder stijgen en ligt nu op 34,3 procent. Dat wil zeggen dat meer dan een op de drie geteste personen positief test op corona. Het reproductiegetal ligt op 1,15, wat erop wijst dat de epidemie nog aan kracht wint.

Het gemiddelde aantal overlijdens steeg in diezelfde periode tot 21 per dag (+14 procent).

Bijna twee derde (64 procent) van de Belgische volwassenen heeft ondertussen een boosterprik gekregen.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Adblock test (Why?)


21 procent meer covidpatiënten in de ziekenhuizen - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...