Rechercher dans ce blog

Friday, September 3, 2021

AstraZeneca sluit compromis met Europese Unie: 200 miljoen d... - De Standaard

De Europese Commissie en AstraZeneca hebben een einde gemaakt aan hun maandenlange juridische geschil. Het Brits-Zweedse farmabedrijf zal tegen eind maart 2022 200 miljoen dosissen coronavaccin leveren. Dat maakte de Europese Commissie vrijdagochtend bekend.

Het akkoord voorziet dat AstzaZeneca 135 miljoen dosissen aan de EU-lidstaten zal leveren tegen het einde van dit jaar, waarvan 60 miljoen voor het einde van het derde trimester van 2021. Voor eind maart 2022 komen daar nog eens 65 miljoen dosissen bij. Dit om de 100 miljoen dosissen die de 27 lidstaten op 30 juni hadden ontvangen te vervolledigen, aldus de Europese Commissie in een mededeling.

De Commissie wijst erop dat het in augustus 2020 een contract sloot met AstraZeneca voor 300 miljoen dosissen, maar die leveringen liepen al snel vertraging op. Dit akkoord maakt dus ook meteen een einde aan de gerechtelijke procedure die de EU had gestart wegens die vertraagde leveringen.

Opvallend: door de vergevorderde stand in de Europese vaccinatiecampagne zullen die 200 miljoen dosissen meteen worden weggeschonken aan ontwikkelingslanden, in het kader van het Covax-programma. Dat melden Duitse media.

Adblock test (Why?)


AstraZeneca sluit compromis met Europese Unie: 200 miljoen d... - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...