Rechercher dans ce blog

Monday, August 30, 2021

KBC stoot portefeuille 'slechte' kredieten in Ierland af - De Standaard

KBC verkoopt bijna de volledige portefeuille van kredieten met terugbetalingsproblemen in Ierland. Het gaat om kredieten ter waarde van zo’n 1,1 miljard euro, zo maakte de Belgische bank-verzekeraar maandag voor beurs bekend. Eerder dit jaar had KBC al een akkoord rond de overname van haar gezonde kredieten in Ierland, met de Bank of Ireland.

De transactie van de probleemkredieten wordt gefinancierd via fondsen die worden beheerd door CarVal Investors. Na afronding zal Pepper Finance Corporation DAC de kredieten beheren als wettelijke houder van de eigendomstitel. Pepper staat onder toezicht van de Ierse centrale bank. Voor de klanten van KBC Ierland verandert er dus niets, klinkt het in het persbericht.

Voor KBC is er een impact op de winst- en verliesrekening van ongeveer 100 miljoen euro, dat in het derde kwartaal zal worden geboekt. De risicogewogen activa dalen met 800 miljoen euro.

Adblock test (Why?)


KBC stoot portefeuille 'slechte' kredieten in Ierland af - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...