Rechercher dans ce blog

Friday, July 16, 2021

Reproductiegetal in Nederland stijgt naar bijna 3, het hoogs... - De Standaard

In Nederland is het reproductiegetal van het coronavirus gestegen naar het hoogste niveau ooit. Het staat nu op 2,91. Dat betekent dat het virus zich razendsnel verspreidt. De afgelopen 24 uur werden opnieuw meer dan 11.000 besmettingen geregistreerd.

Het getal van 2,91 betekent dat een groep van honderd coronapatiënten gemiddeld 291 anderen besmet, die het virus op hun beurt overdragen aan zo’n 847 mensen. Zij steken op hun beurt bijna 2.500 mensen aan. Precies een week geleden stond het getal op 1,37 en dinsdag ging het omhoog naar 2,17.

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is in Nederland bij 11.363 mensen het coronavirus vastgesteld. Het is de tweede dag op rij dat het aantal positieve tests boven de 11.000 uitkomt. Het is ook het hoogste aantal sinds tweede kerstdag, bijna zeven maanden geleden.

Precies een week geleden, op 9 juli, waren er iets meer dan 6.900 nieuwe gevallen. Nog een week eerder registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 942 positieve tests.

In de afgelopen zeven dagen zijn 68.742 besmettingen vastgesteld. Dat komt neer op gemiddeld 9.820 per dag. Ook daarmee is Nederland terug op het niveau van eind december. Sinds deze week neemt ook het aantal ziekenhuisopnames weer toe, maar het aantal sterfgevallen blijft voorlopig nog redelijk stabiel.

Op 24 uur tijd zijn twee nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

Bijna 2 miljoen geregistreerde besmettingen

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,78 miljoen Nederlanders positief getest op het coronavirus. Bij de huidige cijfers duurt het nog twee of drie dagen voor de grens van 1,8 miljoen bevestigde besmettingen wordt gepasseerd. Eind juli kan de grens van 2 miljoen gevallen worden bereikt. Van bijna 18.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Adblock test (Why?)


Reproductiegetal in Nederland stijgt naar bijna 3, het hoogs... - De Standaard
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...