Rechercher dans ce blog

Tuesday, July 20, 2021

Franse president was mogelijk ook doelwit spionage met Pegasus-spyware - Tweakers

De telefoon van de Franse president Emmanuel Macron was mogelijk ook doelwit van de Pegasus-spyware. Het telefoonnummer van de president en dat van verschillende andere leden van de Franse regering zouden op een lijst staan van mogelijke doelwitten van NSO-klanten.

Eerder werd al bekend dat Frankrijk onderzoek doet naar het gebruik van de spionagesoftware tegen een aantal Franse journalisten en activisten. Volgens Le Monde is ook de Franse president een mogelijk doelwit geweest. Zijn nummer zou zijn ontdekt tussen de meer dan 50.000 telefoonnummers die doelwit waren van surveillance met de omstreden Pegasus-software.

Le Monde is een van de zeventien nieuwsorganisaties die de gezamenlijk onderzoek doen naar de inzet van de Pegasus-software voor het bespioneren van journalisten, mensenrechtenactivisten en politici. Met de software van het Israëlische bedrijf kunnen mensen via hun smartphone worden afgeluisterd en op afstand worden gevolgd. Ook kunnen berichten worden onderschept.

De NSO Group ontkent nog altijd dat zijn software wordt ingezet om personen te bespioneren die niet verdacht worden van criminele activiteit of terrorisme. Marokko en Hongarije worden genoemd als landen die de software zouden hebben ingezet tegen publieke figuren. Beide landen ontkennen het gebruik van de software.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)


Franse president was mogelijk ook doelwit spionage met Pegasus-spyware - Tweakers
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...