Rechercher dans ce blog

Monday, July 12, 2021

Fondsenreus BlackRock stapt in Carglass-moeder Belron - De Tijd

De fondsenreus BlackRock koopt een belang van 13 procent en waardeert Belron op 17,2 miljard euro, wat het belang van D'Ieteren in de Carglass-moeder op 8,6 miljard brengt: 30 procent meer dan wat heel D'Ieteren maandagavond op de beurs waard was.

Belron is een van de grootste spelers ter wereld voor de herstelling en de vervanging van autoruiten, met Carglass als bekendste merk. Het bedrijf is al enkele decennia een onderdeel van D’Ieteren. Dat haalde vier jaar geleden met de investeringsmaatschappij CD&R een partner aan boord om cash vrij te maken om te investeren in activiteiten buiten de autosector. Van die diversificatie kwam echter nog niet veel in huis.

CD&R betaalde eind 2017 620 miljoen euro voor het belang in Belron en heeft zich dat nog niet beklaagd. Belron groeide sindsdien fors. Dat zette de twee hoofdaandeelhouders ertoe aan meermaals extra schulden op de balans van het bedrijf te zetten, wat leidde tot forse dividenden en uitkeringen. CD&R cashte op die manier al zo’n 900 miljoen euro en verdiende zijn inleg al ruimschoots terug.

Nu verkoopt CD&R een pakket van 13 procent in Belron aan een trio, bestaande uit de Singaporese investeringsmaatschappij GIC, het Amerikaanse Hellman & Friedman en Blackrock. Dat is het fonds van bijna 8.000 miljard dollar van oprichter en CEO Larry Fink.

Het was al een tijdje duidelijk dat CD&R een koper zocht voor een deel van zijn belang in Belron. Analisten hielden daarbij rekening met een waardering van Belron op ongeveer 10 tot 11 miljard euro. Dat maakt de deal van maandag zou uitzonderlijk. Het investeringstrio oordeelt dat Belron 17,2 miljard euro waard is.

Dat betekent dat de drie samen 2,23 miljard euro betalen voor een belang van 13 procent. D'Ieteren blijft de grootste aandeelhouder (50,01 procent), gevolgd door het restant van CD&R (24 procent), Hellman & Friedman (9 procent), Belron-CEO Gary Lubner (5,2 procent) en Blackrock en GIC (samen 4 procent).

Adblock test (Why?)


Fondsenreus BlackRock stapt in Carglass-moeder Belron - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...