Rechercher dans ce blog

Friday, July 9, 2021

D'Ieteren koopt belang van 40 procent in TVH Parts - De Tijd

D’Ieteren koopt een belang van 40 procent in TVH Parts en legt daarvoor 1,2 miljard euro op tafel.

D’Ieteren Groep heeft een overeenkomst getekend om een belang van 40 procent in TVH Parts over te nemen van de familie Vanhalst. De familie Thermote blijft aan boord.

TVH Parts, met hoofdzetel in Waregem, is een wereldwijde speler in de verdeling van onderdelen voor vorkliften, industriële, bouw- en landbouwmachines. Het bedrijf heeft 81 vestigingen in 26 landen op alle continenten, en verwerkt meer dan 17.000 bestellingen per dag dankzij zijn 4.500 medewerkers.

TVH Parts haalde in de voorbije twaalf maanden (van mei tot mei) 1.213 miljoen euro omzet en 250 miljoen euro brutobedrijfswinst.

De deal waardeert TVH Parts op 3.650 miljoen euro. Voor D’Ieteren Groep betekent dat dus een investering 1.172 miljon euro.

Deze investering is een nieuwe mijlpaal in de lange geschiedenis van onze groep.
Nicolas D'Ieteren
voorzitter D'Ieteren Group

Voor D'Ieteren vormt dat hoge bedrag geen probleem. De holding van de familie D’Ieteren zit namelijk op een cashberg van 2,2 miljard euro.

‘Deze investering is een nieuwe mijlpaal in de lange geschiedenis van onze groep', aldus voorzitter Nicolas D’Ieteren.

Francis Deprez, CEO van D'Ieteren Group: 'We zijn trots op deze investering in de wereldleider in de groeiende, robuuste en essentiële business van reserveonderdelen voor machines. Zoals bij al onze activiteiten zijn we vastbesloten om ook TVH Parts te ondersteunen bij zijn ontwikkeling op lange termijn.'

De grote vis

Volgens onze informatie troefde D'Ieteren in de strijd onder meer gegadigden uit Canada, Singapore en Nederland af. Op die manier blijft TVH Parts een Belgisch familieverhaal.

Met TVH Parts heeft D'Ieteren eindelijk zijn grote vis binnen gehaald. Dat de groep de grote prooien niet schuwt, bleek eerder dit jaar al toen D'Ieteren nipt naast de overname greep van ERM, het grootste adviesbureau ter wereld inzake duurzaamheid. Dat werd uiteindelijk verkocht voor 2,7 miljard dollar (2,27 miljard euro).

TVH Parts vormt de vijfde pijler binnen D'Ieteren Groep, naast Belron, D'Ieteren Automotive, Moleskine en D'Ieteren Immo.

De afronding van de transactie wordt verwacht in de loop van het vierde kwartaal van 2021.

Adblock test (Why?)


D'Ieteren koopt belang van 40 procent in TVH Parts - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...