Rechercher dans ce blog

Tuesday, June 29, 2021

Starten bij JPMorgan? Dat is minstens 100.000 dollar - De Tijd

De Amerikaanse bank JPMorgan verhoogt het minimumloon voor starters naar 100.000 dollar.

In de 'war for talent' heeft de Amerikaanse financiële reus JPMorgan beslist om de starterslonen in zijn zakenbanktak gevoelig op te trekken. Zij krijgen een beginsalaris van minstens zes cijfers per jaar. Dat meldt het nieuwsmagazine Insider en wordt door het persagentschap Bloomberg bevestigd. JPMorgan wil niet reageren. De nieuwe verloning zou zo'n 10 à 20 procent hoger liggen dan voordien.

Zelfs pas afgestudeerden zonder ervaring krijgen minimaal 100.000 dollar (84.000 euro) per jaar in hun loonzakje. Dat komt bij ons overeen met een brutomaandloon van 6.050 euro (inclusief eindejaarspremie en vakantiegeld). Het gaat om het basisloon, dat kan worden aangevuld met een bonus. Zakenbankiers die geen bonus ontvangen, zijn een zeldzaamheid. Zelfs voor bankiers zonder ervaring kan de bonus in Wall Street of de Londense City oplopen van een maandloon tot een jaarloon.

Hoge werkdruk

De prestigieuze Wall Street-huizen hebben het moeilijker om toptalenten aan te trekken. Jongeren worden afgeschrikt door de hoge werkdruk. Jonge bankiers bij Goldman Sachs kloegen vorig jaar aan dat ze vaak meer dan 100 uur per week moeten werken. Goldman-CEO David Solomon verklaarde daarop dat ze na vrijdagavond geen opdrachten meer mogen krijgen en ze zaterdag niet langer meer mogen werken.

Andere banken verhoogden ook al de lonen om talent aan te trekken. Credit Suisse gaf zijn jonge bankiers een bonus van 20.000 dollar. Jefferies en Wells Fargo delen cadeautjes uit, waaronder dure iPhones.

JPMorgan, dat in april aankondigde 190 junior zakenbankiers aan te werven, zegt maatregelen te nemen om de werknemers ertoe aan te zetten ten laatste om 19 uur naar huis te gaan, en om minstens drie weken per jaar vakantie te nemen.

Adblock test (Why?)


Starten bij JPMorgan? Dat is minstens 100.000 dollar - De Tijd
Read More

No comments:

Post a Comment

Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle concurrentie wegveegt - Het Laatste Nieuws

[unable to retrieve full-text content] Hoe Zuckerberg ook de zoveelste vernedering in de Amerikaanse Senaat overleeft en al 20 jaar alle c...